maandag 5 oktober 2015

Zo tevreden

De routines weer oppakken, mooier is er niet!
Vanmorgen nog wat mailtjes verzonden betreffende mantel?noodzorg. Heb tot dusverre 1 telefonische reaktie gehad, van het CAK, die meer suggesties voor instanties die ik kan aanschrijven leverde. Aldus gedaan.
Verder opruimklusjes, lekker in bad en een maal verzinnen.
De katten vinden mijn verminderde op-het-schaap-op-de-bank-tijd niet zo'n goed idee, maar daar trek ik me lekker niets van aan.
Het is fijn om weer rond te tudderen en mijn draai weer te hebben.
Nieuws? Niet echt. Alles gaat zo zijn gangetje. Denk nog wel aan de overlijdingsadvertentie die ik laatst las. Het was een man die op de andere school bij het park zat en die ik de verpersoonlijking vond van de jonge Anthony
Perkins (Psycho)en waar ik hevig op viel. Heb zelfs even groupie gespeeld, samen met een vriendin, maar veel resultaat had dat niet.
Jaren later kwam ik hem eens tegen in een kroeg. Hij was al lang getrouwd, had een zeer Belangrijke baan en zag er nog steeds geweldig uit. Hij was zelfs een beetje op de versiertoer. Ik ging er niet op in en voelde me de sterkere.
Enige maanden terug zag ik hem lopen in de stad en hij zag er verouderd en slecht uit. Hij had dus kanker.  Dag, mooie man.
Verder nog steeds niets gehoord van ernstig zieke vriendin die aan chemo (uitstel, niet genezend) is begonnen en ik ben bang dat het niet goed gaat. Dat maakt me verdrietig.
Een mens kan blij en tevreden zijn en toch ook verdriet voelen, zonder dat het wegstreept tegen elkaar.

1 opmerking:

  1. Verdrietig zijn om anderen en blij zijn met je hervonden gezondheid kunnen inderdaad naast elkaar bestaan. Ben zo blij voor jou dat je weer lekker kunt tudderen (mooi woord; een combi van sudderen en tuttelen).

    BeantwoordenVerwijderen