dinsdag 6 oktober 2015

Wervelwinden

Hulp M was er en samen (nou ja zij 80% en ik 20%) als wervelwinden door het huis gegaan. Steeds meer achterstanden loop ik in en dat maakt blij.
Echt herfst buiten, ook aan de gracht verkleuren de meeste iepen en sommigen zijn al aardig kaal. In de loop der tijden zijn er regelmatig iepen gesneuveld door ziekte of stormen en vervangen door jonge exemplaren van sterkere fok en dus zie je dat aan verschillen in bladkleur en bladval. Wel leuk die diversiteit.
De koolwitjes vlinders in de O.I. kers zijn aan verpoppen toe en klimmen via het voorraam naar boven om ergens op het kozijn of in een kier hun harde winterjasje aan te trekken. Die kers bloeit nog steeds volop en in de tuin achter bloeit sommig spul, spoorbloem bijv, voor de tweede keer en zo is hier en daar ook wat extra kleur te zien, naast alle bladval en uitgebloeid spul. Minder leuk zijn de spinnenwebben waar ik geregeld tegenaan loop, omdat ik hardnekkig vergeet er rekening mee te houden.
Het is buiten nu windstil en wat vochtig, echt een dag om lekker te lezen bij de kachel en dat ga ik ook doen.

3 opmerkingen:

  1. Ha Vlas, wij waren een paar dagen weg met m'n moeder en ik heb net je berichten van afgelopen week teruggelezen. Wat fijn dat je alweer zo ver bent opgekikkerd! Ik heb gehoopt maar niet verwacht dat het zo snel vooruit zou gaan met je. Je zat er even goed door maar gelukkig heeft het "paardenmiddel" goed uitgewerkt voor je. Je gaf aan dat je het leuk zou vinden om elkaar eens te zien. Nou, wat mij betreft kunnen we dat best eens afspreken maar alleen als jij helemaal zover bent. Dan zoef ik richting Den Helder (eventueel met man die ik dan misschien "achterlaat" bij het Marinemuseum waar hij als oud-marineman graag nog eens rond struint for old times sake). Laat in dat geval gerust een berichtje achter op bijdetulpenboom@gmail.com en dan kunnen we wat nader kennis maken en zien of we Den Helder weer eens in de tomtom gaan intoetsen.

    BeantwoordenVerwijderen