maandag 19 oktober 2015

Toetsen

Vanmorgen werk ik allerlei mail bij en beantwoord diegenen die nog op antwoord wachten. Zomaar een heleboel typen. Dat doe ik dan toch het liefste op mijn gewone pc en het fijne toetsenbord, dat ik heb.
Dan maak ik minder tikfouten, want een slechte typiste ben ik mijn hele leven al. Vroeger, met gewone typemachines op kantoor, was dat ook mijn vervelendste klus, want Typexgeklieder, en geheel opnieuw elke keer was mijn lot en dat is niet stimulerend. Anderen deden het zonder blikken en blozen, maar mijn vingers leven soms hun eigen leven en dan kom ik later de gekste dingen tegen.
Op de pc is dat al een stuk minder erg, omdat je alles makkelijk kunt verbeteren en de tekstcontrole is ook een uitvinding die het leven makkelijker maakt.
Helaas slipt er toch vaak wat tussen door, want ik heb de eerste uren een blindheid voor mijn eigen fouten. Pas als er gerede tijd tussen zit, zie ik het wel. Daar neem ik niet altijd de tijd voor. Zodoende dat er vaak vertikkingen in mijn teksten voorkomen. Gelukkig schrijf ik niet voor mijn beroep.....
Enfin voor vandaag bijna klaar achter de toetsen.
Nog wat kleine taakjes en lekker badderen vanmiddag, maandag is zo voorbij.

2 opmerkingen:

  1. O ja, dat gemodder met die tikfoutjes vroeger .... vreselijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die blindheid voor eigen fouten heb ik ook. Zou het een lichte vorm van dyslexie zijn?

    BeantwoordenVerwijderen