woensdag 29 juli 2015

Er was eens

Een vrouw met een golden retriever. Ze woonden in een flat aan de Helderse grachtengordel.
Er kwam een man bij en die werkte overdag, net als de vrouw. De hond zat uren in de vensterbank te wachten tot er weer iemand thuiskwam die zijn hoge nood hielp verlichten met een wandelingetje.  Het leven was niet perfect, maar aardig.
De vrouw ontdekte, na een zware ziekte, dat ze er niet meer genoegen mee kon nemen, dat saaie leventje, met alleen de zondag samen. Op een dag vertelde ze de man hoe ze erover dacht en waar ze al jaren over fantaseerde. Tot haar grote verbazing bleek de man deze fantasieen te delen. Ze kocht een lange leren jas en leren laarzen, de man speelde voor hond, met halsband en al.
Op hun vrije dagen kleedde hij zich niet eens meer aan maar liep de hele dag klusjes te doen waar zij hem opdracht toe gaf en die bij niet in tot de perfectie uitvoeren ervan, leidden tot een afstraffing. Zweepjes in de slaapkamer, vastbind artikelen, rottinkjes, en het leven was een stuk spannender geworden. De retriever kreeg nog minder aandacht en op een dag vonden ze hem half verlamd in zijn mand. Ze konden maar een ding doen en dat gebeurde. Toen ze samen terugkwamen van de dierenarts, was het huis leger dan ze voorzien hadden. De glans was er toch een beetje van af. De spelletjes niet meer zo bevredigend en na lange gesprekken en vele probeersels, ging de man weg, voor goed. Hij woonde even op zichzelf, maar kreeg een fatale hartaanval.
Alleen bleef ze in de flat. Inmiddels met pensioen, maar het verlangen bleef. Ze zette aan advertentie in een SM-blad.  Af en toe kreeg ze bezoek van een nooddruftige man,  dat gaf weer wat sjeu aan het leven. Het waren onregelmatige , schaarse momenten. Het was genoeg.Iedere gelijkenis met ware gebeurtenissen en personen kan kloppen of niet

4 opmerkingen:

 1. Vreemde kostgangers en een hond niet waard. Ik herinner me dat je ooit eens schreef over die zielige hond in de vensterbank. Triest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een trieste toestand zeg... en ze is nog steeds zielig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik word moe als ik dit verhaal lees. Begrijp nooit wat mensen aan dit soort spelletjes vinden, zal wel met macht te maken hebben ? Wat triest voor de hond, jasses. Akelig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het gaat hier volgens mij om 2 dingen: een hond die te weinig aandacht krijgt en sexuele behoeftes/verlangens.
  Ik vind het altijd zielig als een hond alleen snel een plas mag doen. Een huisdier moet je alleen nemen als je er voldoende tijd aan kunt en wilt besteden.
  Wat betreft de fantasieen denk ik dat het prima is als je die kunt delen. Zolang je het samen eens bent over wat je in de slaapkamer of waar dan ook doet, is het geen probleem lijkt me. En wat een ander daar van vindt maakt toch niet uit? Voor de een is 1x per maand een standaard standje prima, de ander wil 4x per week gillend in de lamp hangen.
  Lekker zelf weten :)

  BeantwoordenVerwijderen