dinsdag 9 juni 2015

Wipwapweer

We vliegen heen en weer van te heet naar te koud, maar dat mag de pret niet drukken, ik heb een zomerrooster en vermaak me evengoed prima.
Vanmorgen met vereende krachten- nee we gaan de beginletters niet omdraaien- de tent gekuisd met hulp M. nu bijlezen en bijmailen en bellen. De postman bracht, na slecht een keer bellen, een baal kattenvoer en twee zakken grit, dus die kunnen eten en kakken, en zo komt alles wel weer goed.
Verbaas me nog steeds over het nieuws, nadat Den Helder een Geile Geurt (die naam bedacht de Telegraaf) als wethouder wipte, buitelen de politici hier nog steeds over elkaar heen, het lijkt wel een poppenkast, Jan Klaassen dreunt met zijn knuppel en raakt zo maar iemand, die meteen de vermoorde onschuld speelt.
Landelijk is het niet veel mooier; zichzelf en elkaar spekkende bestuurders, omkoping, schandalen, fraude, en iedereen buitelt over elkaar hen en wijst naar elkaar. Heerlijk wereldje toch die mooie ideeen van privatisering die zou leiden tot betere marktwerking; als dit het resultaat is, gossie, wat zijn we daar blij mee en wat is de maatschappij er op vooruitgegaan, zeg. Ondertussen proberen we vluchtelingen weg te houden, uit angst voor onze economische positie, we willen er wel een paar als alle andere landen dat ook doen.
 Het zijn MENSEN, in die wastobbes en in die kampen.

Nou ja, mijn gevoelens waaien met de wind weg en weer terug, ik weet het ook niet. Een oplossing? Terug naar het begin en opnieuw beginnen, ergens in Kenia, in de vallei, waar de eerste mensen gingen lopen en praten, gewoon opnieuw.

1 opmerking: