maandag 8 juni 2015

Weekendgeneugten

Gisteren, na een lange sessie in de tuin, de scoot gepakt en even de Helderse dreven onveilig gemaakt. Tuindorp, een wijk, bestond 100 jaar en vierde dat groots, nou ja........ de hoofdattractie was een paalzitwedstrijd, niet erg opwindend, behalvwe als er net iemand door slaap overmand van zijn paal af zou kletteren, natuurlijk, maar dat gebeurde niet. De rest was een soort markt met wat kermisattracties erbij, geen groot wereldwonder, net als de muziek op een podiumpje met wat stoeltjes ervoor.
Enfin dan maar door naar het volgende evenement en dat was duidelijk een grote publiekstrekker bij dit mooie weer; een grachtenconcert bij een galerie, ik heb er niet veel van gezien want het stond helemaal vol met mensen, de akoustische muziek was niet hoorbaar voor mij en de bands op het drijvend podium waren net aan een wissel begonnen, dus weinig te genieten. Voor het bier ga ik sowieso niet heen, dus ben ik vrij snel weer naar huis gegaan.
Enfin het was toch even een snuifje cultuur en amusement.
Vandaag de hernieuwde rotonde bij de verre maar grote appie bereden en hoewel er geen verkeerslichten zijn, reed het verkeer goed door en was iedereen beleefd genoeg om te stoppen voor voergangers, fietspadgebruikers.
Ook daar goed geslaagd (afgeprijsde vijgenjam, lamskarbootjes en very dark chocolat)dus kan ik de rest van de dag in de tuin doorbrengen.Langzaam probeer ik daar het pad weer terug te veroveren en de uitgebloeide fluitenkruiden en andere woekeraars wat weg te halen.
Ik vermaak me wel!

3 opmerkingen:

  1. Waait het niet hard bij jou? Hier is zitten in de tuin te winderig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mijn tuin ligt op het zuiden en een flink afdak aan de gevel, links en rec hts keukens en bijkeukens van buurman en mij dus een ingesloten rechthoekje met een dakje, heerlijk!!! Zomers te warm vaak.
    Fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn en zomaar een jaar zonder tandarts troubles!

    BeantwoordenVerwijderen