dinsdag 2 juni 2015

En hoe is het met....

Het opruimen?
Net de laatste hand aan de bijkeuken gelegd, een stapel spullen voor de garage, en wat weggooiers. Ook netjes dus. Straks schuyiven we door naar de badkamer, naar een reservetextielkastje. Oude badhanddoeken, werkdoeken, zomer shorts en badstof overtrekjes voor de tuinstoelen. Deels kan dat naar de oud textielzak die eerstdaags naar het asiel gaat.
In de kamer ben ik bezig met grote stapels bewaarde tijdschriften door te werken, die dan opgehaald kunnen worden door een mevrouw die dat al eerder graag wilde hebben en die het ook weer doorgeeft.
Er komen lege plekken op planken en in lades...... Vorige week zocht ik mijn brillen uit. Een hele doos goedkope leesbrillen waarvan een deel weg kon, wegens te zwak, of te oud en verbogen. Nu keurig wat mooie brillen, slaapbrillen (ik val al lezend vaak in slaap, wat niet fijn is voor een bril, in bed draag ik dus alleen metalen monturen die nog wel een stootje kunnen hebben voordat ze wegens te futuristisch model afgevoerd worden) en een paar zonnebrillen. Netter en toch ook wel wat weg, dus. En zo vordert het proces gestaag.
De gezondheid?
Het lijf is weer gehoorzaam en stelt niet van die  idiote eisen. Ik slaap als een blokje, heb wat energie in de reservetank en heb de eetgordel wat strakker aangehaald. Minder chocola (goh, ben ik toch een meissie), nog meer groenten en fruit en wat minder vlees. Voor de rest was het al prima, dus geen levensgrote verschuivingen daar. Maar ik voel me er wel lekker en licht bij.
Ik ben herbegonnen aan oilpulling, met kokosolie is dat best te doen. Ook probeer ik rustig aan mijn bewegingspatroon wat op te krikken.
Vriendenfront?
De vriendin in het verzorgingstehuis, knapt maar heel langzaam verder op, haar verblijf daar zal ws verlengd worden. De ander vriendin , die opeens kanker bleek te hebben is nog in verdere onderzoeken verwikkeld. Aangenomen broer is toch ietsje beter af met zijn ogen na de laatste ingrepen, maar veel is het niet. Hij is blij met wat hij wel kan en geniet evengoed.
Zo marcheert alles gewoon door en ik ben nog steedsa happy one.


4 opmerkingen: