donderdag 28 mei 2015

Yeah Baby, yeah!

Gistermiddag dus een flinke rit gemaakt, een halve kanoroute met uitgebreide aanloop en terugtocht. De orchiskriebel liet zich voelen en terecht, de allereerste exemplaren staken hun paarse koppen omhoog. Dat geeft zo'n blijdschap, terwijl natuurlijk de rest van de natuur al meer dan de moeite waard is, is dat voor mij een van de mooiste kersen op de taart. Ook al veel bloeiend pijlkruidkers, koekoeksbloemen, duinroosjes, duinviooltjes en ander groen gespuis gezien, net als een zwartkop en een tapuitje. De bloeiende kruipwilgen en kastanjes zijn iets minder plezant, ivm allergie.
Bij ons plaatselijke bos, pauseerde ik even op een terrasje en had een ontmoeting met onze stadsnomade Alex. Deze man had een onderkomen gebouwd in de binnenstad op een ruig terreintje, maar ja de gemeente vond dat ze meer zouden verdienen aan dure stadsvilla's, dus moest Alex weg, Hij heeft nu ergens op onbekende plek zijn tentje opgezet. Erg spraakzaam is hij niet, maar hij had een koppel duifjes bij zich in een houten kistje, die hij een duivenhotelletje gaat bouwen.
Enfin prachtig onderweg dus en op de terugweg, door de stad nog een tregging en een lekker zomerhesje in de uitverkoop gevonden en een bamboe bijzettafeltje gejut, dat in de tuin zijn funktie kan uitoefenen, om heerlijke watertjes en theetjes te dragen naast mijn luie tuinstoel.
Nou is dat geen mooie eindmeimiddag?

Vandaag nog iets meer wind, grijs en regen op de voorspelsite, dus meer een huisdagje, ook niks mis mee.
Eerst nog maar even wat weekendboodschapjes halen. En het oud papier aan de weg zetten. 


5 opmerkingen:

 1. Dat klinkt allemaal niet verkeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk dat je zo kunt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij hebt mooie natuur in de buurt. Ik moest nog aan je denken vanochtend bij het zien van grote stukken met leeuwebekjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kinkt allemaal als heel leuk! Genieten dus!

  BeantwoordenVerwijderen