vrijdag 1 mei 2015

fratsenmakerij

Afgelopen week waren twee dingen opeens van de riedel. De digitale ontvangstbox reageerde nauwelijks op de afstandsbediening, na veel zoeken en uitproberen was het een kwestie van resetten en wat rommelen met kabels om de zaak weer normaal te krijgen . Het lijkt erop dat Z.iggo weer eens wat aan het updaten of veranderen is geweest, sinds de samenvoeging met UPC is er al vaker war aan het klooien geweest. Alleen jammer dat je daar dan geen gericht over krijgt, want zo zoek je je rot. Ook Blogger had kuren, de leeslijst was opeens vreemd raar uit elkaar getrokken en daardoor lastig te gebruiken (ik gebruik hem echt om de nieuwste posts te volgen) en zie, gistermiddag was de normale layout er opeens weer. Ook ws een zaak van een nieuwe update ofzo. Maar eerst zoek je je een slag in de rondte om te constateren dat alles goed afgesteld staat en je het vreemde uiterlijk niet kunt verklaren. Uiteindelijk is alles dus goed gekomen, al kocht ik wel een nieuwe ab (kan geen kwaad, eentje voor verlies of reserve) overwoog ik een nieuwe digitale ontvanger te kopen en wilde ik al mijn blogaccount naar een andere aanbieder over  hevelen.
En ook kwam mijn grootste manco weer aan de oppervlakte, als er (vooral technisch, maar ook in real life) iets mis gaat, denk ik altijd dat het aan mij ligt, ik zoek de oorzaak altijd eerst bij mijzelf, terwijl het daar vaak niets te maken mee heeft.
Onlangs had ik ook een bijna aanvaring met een vriendin die zich snel aangevallen voelt, die veel opmerkingen die helemaal  niet bedoeld zijn als correctie op haar gedrag zo wel uitlegt. Helemaal doordringen tot haar lukt niet, maar ik weet ook zeker dat het aan haar interpretatie ligt dat ze er zo op reageert en niet op mijn insteek. Dat kan ik niet veranderen bij haar, en ook uitleggen werkt niet, het is haar state of mind die het struikelblok lijkt te zijn. Op mijn tenen lopen is geen optie, want dan ga ik te veel op in haar gedachtenwereld en ontken ik die van mij. Besloten daar dus maar niet erg op te reageren en proberen het te omzeilen zonder mijzelf geweld aan te doen. Het is haar waarheid. Niet mijn schuld, niet opzettelijk kwetsend of dirigerend bedoeld en alleen zo op te vatten als je antenne zo staat afgesteld.
Niet zo twijfelen aan mijzelf, das nog een hele opgave, ik wil mijn eigen gedrag best onder de loupe nemen, maar steeds van schuld uitgaan is geen goede uitgangspositie.

1 opmerking:

  1. Ik dacht dat jij ook was overgestapt naar Liferea als feedreader. Dat werkt veel beter en sneller dan de leeslijst van Blogger.

    BeantwoordenVerwijderen