zondag 24 mei 2015

Blijdschap en verdriet

Gisteren ontving ik een telefoontje, van een zieke vriendin. Zo blij haar stem te horen, zo triest dat ze veel pijn heeft, zo gemengd qua gevoel.
Lieve meid, ik wens je zo het beste toe en zo niet wat er hand is en wat nog aan narigheid op je weg kan komen. Maar ik gun je ook nog een zomer met veel buiten en zee en zon. Fijn dat je zo'n grote steun hebt, zo ellendig dat die ook zo'n verdriet moet meemaken.
Veel warmte en liefde stuur ik ook jouw kant op, mijn hart is gevuld met liefde voor meerderen, jij mag op de eerste rij.
We schrijven dit soort scripts niet, we ondergaan ze.
Ik geniet toch van mijn sprookjestuin, met wolken en golven van bloemen. Tot borsthoogte een zee van wit, blauw, geel, roze, paars, de katten verdwijnen ertussen en erboven vliegen vele soorten insekten. Hoe meer je een tuin verwaarloost, des te mooier hij wordt, lijkt wel.
Misschien een tochtje met de scoot straks, wat een weelde en wat dubbel dat mensen zo ziek moeten zijn en er toch zo'n orgie van natuur plaats vindt.

4 opmerkingen:

  1. Die prachtige natuur helpt weer bij verdriet en ziekte.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben ontroerd door je stukje, van de ene kant is het leven soms hard met voor velen veel pijn en verdriet en van de andere kant is het ook prachtig, zoals met de natuur in volle bloei en pracht in je tuin en omgeving, wat je zo mooi beschrijft.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel erg dubbel... Veel sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen