dinsdag 7 april 2015

Wissewasjes

Morgenmiddag wordt er een nieuwe wasmachine gebracht en aangesloten en wordt de oude afgevoerd.
Alles keurig geregeld via internet en telefoon. Per pin betalen, zo gepiept allemaal.
Waarom? De oude heeft kuren en begint op een neerstortende straaljager te lijken qua geluid. Dat is lagerslijtage en dat kost al snel 125 euro's  reparatie aan een wasmasjien die al meer dan 25 jaar oud is. Heb hem geërfd van mijn moeder, die al ruim 15 jaar wijlen is. Lijkt me dus verstandiger een niet al te dure maar wel A+++ te kopen dan er nog geld in te investeren.
Af en toe is er zoiets gewoon nodig en daarom verblik en verbloos ik ook niet. Hiervoor dient de buffer. Mooi is dat, gewoon kunnen leven zonder grote zorgen en aanschaffen kunnen wat echt nodig is.
Het was tweede paasdag ook weer lekker weer, en ik heb dan wel wat in de tuin kunnen rommelen. Joepie, wat een bofkont ben ik toch!

9 opmerkingen:

 1. Fijn dat je een nieuwe wasmachine krijgt! Zonder wasmachine kun je anno 2015 eigenlijk niet! Ik heb gisteren lekker de was buiten kunnen drogen. Zo gaat het lekker snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk toch, geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Straks merk je nog een klein verschil in elektriciteitsverbruik naast alle andere voordelen van je nieuwe wasmachine.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Groot gelijk dat je een nieuwe wasmachine hebt aangeschaft. Na 25 jaar mag je toch ook zeker wel zonder jezelf te moeten verontschuldigen een nieuwe kopen.
  Apparaten vervangen hoort ook bij het huishouden.
  Straks maar lekker draaien die wasjes, zonder dat het lijkt over een straaljager overvliegt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fijn dat je dit zo kunt vervangen zonder kopzorgen.
  Lekker was het hè in de tuin, hier ook gisteren, iedereen was weg! (man en kind, alle buren)., het was doodstil, wat was dát genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben een paar maanden geleden onze vorige wasmachine ook vervangen omdat de roulementen doorgesleten waren en de herstellingskosten te hoog zouden oplopen. Aangezien ik wekelijks de standen van energieverbruik noteer, zag ik toch een lichte daling in het elektriciteitsverbruik dat enkel kan te wijten zijn aan de nieuwe superzuinige wasmachine. Het waterverbruik daalde ook merkbaar. Wij opteerden voor een machine van 7 kg met grote vulopening omwille van het gemak van in- en uitladen van de was. Trommelinhoud van 7 kg is wel vrij groot voor een gezin van 2 personen dus ik moet langer 'sparen' om aan een volle lading was te raken. De machine past wel zelf haar waterverbruik en wastijd aan naargelang de lading die in de machine zit.
  liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel geluk met je nieuwe wasmasjien... een mens kan niet zonder!
  Dat ding is wel heel erg oud geworden trouwens zeg... tjonge

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

  BeantwoordenVerwijderen