donderdag 23 april 2015

Van Duinen, Bunnies, Plantjens en Appies

Ochtend goed gebruikt. Oud papier aan de weg, kaart geschreven voor vriendin die nog steeds in ziekenhuis ligt, via Huisduinen de duinen door tot en met de oude vuilnisbelt (er was ooit in de duinen een vuilstort, die later met zand bedekt is en teruggegeven aan de duinen), terug via Nieuw Den Helder, tijdschriften bij vriendin in de bus, langs het tuincentrum, waar ik wat kruiden en groentenplantjes kocht, terug naar de binnenstad, alwaar de plantjes vast thuisgebracht om nog even langs de hernieuwde, verbouwde Ap te gaan.
In de duinen was het heerlijk en prachtig, op de oude stort bloeien veel bollen, vooral veel soorten narcissen (vroeger bollenafval) en zag ik geen enkel konijntje, ook niet op de mij bekende knijnenplekken. Ben bang dat de myxomatose stevig heeft huisgehouden. Wel koud, trouwens, ondanks geen wind en een zonnetje.
In het tuincentrum kwam ik een oude hippievriend, jaren en jaren niet gezien, tegen en hebben we bijgepraat. Goh dat was leuk, heb heel fijne herinneringen aan hem. De ouwe stuffkikker!
In de stad kwam ik ook een kennis tegen die hersteld is van slokdarmkanker en ook mijn vriendin goed kent. Even fijn gepraat. Kankerpatienten onder elkaar begrijpen elkaar meestal erg goed.
De Appie ziet er gelikt uit, andere indeling, hier en daar breder in assortiment, maar ook lastig voor scootmobielers hier en daar en kreeg niet eens een bloemetje ofzo vanwege de verbouwing, krentenkakker.
Nu dus aardig lege accu voor scoot en voor mij, maar wel tevree!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten