donderdag 30 april 2015

Rijk

Gisteren blogde Consuminderen over een boek met de titel: Denk groot, wordt rijk. Bij zo'n titel haak ik meteen af, misschien een vooroordeel, maar ik denk al groot, en ik ben al rijk. Geld in overvloed ambieer ik niet, want ik heb alles wat nodig is en als iets echt nodig is kan het gekocht worden en ik denk vaak na over het heelal en de oorsprong daarvan, nou als dat niet groot is, weet ik het niet meer.
Nee, ik ben echt rijk, omdat ik nieuwsgierig en weetgierig ben en blijf, omdat ik verwondering ken en tevredenheid.
Zoals mijn tuin me elk jaar weer verrast en ontroert, alles in de natuur me eeuwig boeit en ik na kan denken over de wereld, alles erop eromheen en het onbegrijpelijke prachtige wonder waarin wij leven, ben ik zoooooooo rijk, daar kan geen Donald Trump tegenop. Zoals eenvoud en soberheid me steeds meer voldoening geeft en dankbaarheid steeds in mij is, dat is mijn vervulling en ik voel me daar zeker heel compleet door. Tja zo is het echt en meer hoef en wens ik niet.
Net bestelde ik een zooitje supplementen, zo ga ik even de super in voor wat kleine weekendboodschapjes en dan is de dag verder open en kan ik het boek van mijn leven verder lezen en dat boeit. Wat zou ik meer willen?


3 opmerkingen:

  1. Jij schrijft over een ander soort,wezenlijker rijkdom.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voel me altijd rijk als ik in de avonduren in een lekker, warm bed kan stappen in mijn eigen huis. Denk dan vaker aan de mensen die noodgedwongen op straat moeten leven en slapen en voel me een gezegend mens.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je bent gewoon een tevreden en rijk mens... Is een heerlijk gevoel, ik ken het :-).

    BeantwoordenVerwijderen