woensdag 22 april 2015

Om en om

Het zonnetje laat zich vaak niet elke dag, of maar beperkt zien, tussen de zonnige dagen door en dat maakt dat je die echte zonnedagen, zoals gisteren, extra waardeert. Dan kruip ik snel in mijn luie stoel buiten, beentjes omhoog, pot thee en lektuur binnen handbereik en wie doet me wat. Vandaag grijzert het meer, maar ondanks dat bloeit mijn drentse krentenboompje volop, zie ik de eerste perenbloesem in de boom waar ik opuit kijk, groeit alles inde tuin minstens centimeters per dag en zie ik mijn tuinderijtje in het kassie elke dag meer beloven.
Nog niet veel ritjes gemaakt want de temperaturen hier blijven stevig achter bij die in zuidelijker en oostelijke streken, waardoor het best kil is op mijn scootje.  En aangezien ik voor mijn plezier wil rijden, komt dat nog wel.
Gisteren was mijn hulp er en mijn vroegere hulp (ze kennen elkaar zelfs nog van school) kwam langs om Marie Kondo te lenen, al denk ik dat ze er weinig van zal leren, want minimaliseren is haar in de genen meegekomen.
Maar wel even gezellig.
Nu de glasbak maar weer eens bijvullen als ik op weg ga om mijn biospullen weer op te halen. Morgen komt de oudpapierwagen weer langs, dus kan ik nog een lading voor hen klaarzetten. En ondertussen ruim ik op de pc mijn  clouds op, en Pocket (bewaarprogramma) en pak steeds een doosje of plankje en zie langzaam maar zeker ook beneden steeds meer ruimte komen. Ik betrap mezelf op het bewaren van onnodige dingen en corrigeer dat meteen. Het wordt nog wat!
Niet teveel nadenken over bootvluchtelingen, bad brood en bed en enge politici en bankiers helpt ook.

3 opmerkingen:

  1. Ja, dat laatste helpt zeker. Ik help gewoon mensen in mijn naaste omgeving, waar dat kan. Gewoon op beperkte schaal draag ik mijn steentje bij en de grote (wereld)problemen waar ik toch niets aan kan veranderen, daar maak ik me niet meer druk om. De enige keer dat we invloed kunnen hebben (een beetje) is wanneer we in het stemhokje staan en daarom ga ik ook altijd stemmen, weer of geen weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb afgelopen week mijn sokkenbak op de Marie methode gedaan. Geen sokken in elkaar maar driedubbelgevouwen en dan achter elkaar, bevalt goed. Handdoeken liggen in rolletjes in de kast, veel makkelijker de onderste te pakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed,dat je zelf in de gaten hebt,dat je weer wilt bewaren. In de kringloopwinkel kwam mijn man twee maal met een leuk jasje naar me toe "Iets voor jou?". "Heb ik niet nodig"kan ik tegenwoordig zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen