vrijdag 10 april 2015

Ijsmutsendag

Rokjesdag........., ja hoor. Nou hier dus niet. Zeker vanmorgen niet. Nadat aanvankelijk de ochtendmist braaf optrok en de zon zich liet zien, trok het net zo hard weer dicht en was Den Helder in een koude wattendeken gewikkeld.
Toch mijn oorspronkelijke plannetje doorgezet om via Nieuw Den Helder (inclusief tijdschriftenaflevering bij vriendin) naar de Kofferbakmarkt naast ons plaatselijk bos rijden. Niet om allerlei spullen aan te schaffen, nee de opruim gaan we niet tenietdoen, maar om te kijken of de plantjesman er stond. En ja hij was er. Het is een amateurteler die het leuk vindt om ook wat extra voor de verkoop te telen. Goede, goed afgeharde planten voor een prettig prijsje. Voor 4.50 had ik twee pollen chinese bieslook en 7 aardbeiplanten. Op de terugweg de grote DEKAmarkt aldaar aangedaan en nog wat eetwaren(verse tuinbonen!!!!!) ingeslagen. NU is het over 12 en de zon probeert er doorheen te prikken, maar ik zit toch wat kleumerig binnen bij te komen. Zodra opgewarmd en uitgezakt , is er aardig wat te planten, want de tocht gister leidde langs een tuincentrum waar wat kruiden en groentenplantjes werden aangeschaft. Dus er valt wat te doen, bakken vullen en het hokkie verder vullen met de AHplantjes en het inmiddels bijgekochte in potten zetten. Nog wat zaaien binnen en het tuinseizoen is officieel van start.
De scoot heeft zich gister en vandaag goed gehouden. Gister via Huisduinen de Grafelijkheidsduinen door en weer door de duinen terug en naar het tuincentrum doorgestoken. Veel speenkruid en groot hoefblad, veel vogels (ganzen en merels zeer aanwezig) een enkele bloeiende magnolia, mahonia, ribes, forsytsia. Echt lente.
Ook vanmorgen reed de scoot vlekkeloos, en dat moet je altijd maar weer afwachten na een winter, hoe staat de accu ervoor? Motor ok?
Dat lijkt in orde, dus bij mooier weer kan ik er steeds een stukkie verder op uittrekken.
Vriendin is nog in ziekenhuis en komt dan tijdelijk in verpleeghuis in Den Helder. Broer/vriend heeft weer een laserbehandeling aan oog gehad, maar ondanks dat het deze maal een zeer pijnlijke ervaring was, lijkt dat hij in elk geval minder  klachten van bv oogboldruk overhoudt en dat is winst.
De serre van de buum is bijna klaar en ik verheug me op het weekend en wat zon.


3 opmerkingen:

 1. Wat zul jij blij zijn,als er minder geklust wordt in je buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh goh, bij jullie koud nog?
  Hier is het prachtig heb net met de honden gelopen zonder jas of vest.
  Echt heerlijk weertje dus hier.

  Nou, hopelijk hoef je de ijsmuts niet te lang meer op ;-)

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoop dat het zonnetje echt doorzet daar in het Noorden ;-)
  Zo'n scoot lijkt mij ook wel leuk zeg... wind om je hoofd, lekker!
  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen