maandag 13 april 2015

Groene dagen

Het is nu echt raak, mooi tuinweer en ik ben buiten in mijn element. De scootmobiel staat op te laden om voor ritjes ingezet te worden en het is waar we zo naar verlangden; lentetuinweer.
Gisteren ging ik al los met bakken waarin nu allerlei kleine slaplanten pronken en ander groen. Er werd gezaaid en berenklauwen (op een paar na, te mooi)verwijderd. En tussendoor, thee gedronken, gelezen en gemijmerd in de zon. Daslook, jong fluitenkruidblad en peterselie gingen in de bouillon en o, wat ben ik dan hepperdepep.
Als mijn vriendin nu zover opknapt dat ze weer naar Den Helder kan komen en broer-vriend met een redelijke visus ook weer hier in het hoge Noorden landt, ben ik over de maan.
Tussen alle bedrijven door wordt er nog geruimd; computerbladen worden beoordeeld en weggedaan of netjes opgeborgen. Afgelopen week was de gang al aan de beurt en de badkamer (alles als gevolg van de wasmasjienwissel) en natuurlijk veel gewassen.
Ik besluit te stoppen met waterkefir, de smaak staat me steeds meer tegen en nu weet ik ook waarom ik met vorige drankjesmakerijen stopte. Ik drink liever water en thee. 
Schrappen van activiteiten is ook minimaliseren.

3 opmerkingen:

  1. Ja, het is heerlijk buiten. Geniet zelf ook iedere dag van de ontluikende natuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je ziet alles groeien. Ik hoop,dat het met je vrienden de goede kant op gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk om zo te genieten van het voorjaar en hier en daar wat klussen op te pakken! Deze week moet ik ook maar eens aan de slag met het wisselen van kleding!

    BeantwoordenVerwijderen