woensdag 15 april 2015

...and on and on........

Mijn dagen bestaan voornamelijk uit voor elf uur alle klussen die moeten af te werken (wassen, afwassen, boodschappen doen, opruimen) en dan gaat het los in de tuin. Eerst lekker lezen in het zonnetje om uit te rusten, dan thee en wat te eten en nog meer lezen, en dan kleine tuinklusjes afwisselend met nog veel meer in het zonnetje zitten. Na drieën nog wat klusjes en dan naar binnen (zon weg uit tuin), eten voorbereiden, later koken en snavelen en dan is het tv of leestijd tot bedtijd (tegenwoordig omstreeks 8 uur, negen uur) en daar nog wat lezen en/of tv kijken.
Wat een heerlijk leventje toch.
Vanmorgen dus afwas en bioboodschappen, tevens een tasje textiel, yes opruim-kleding, weggebracht.
Mij hoor je niet klagen.
Als het weer minder tuinderig is, komen andere binnenaktiviteiten wel en eventueel een rit, bij droog weer. Mijn schema's kunnen dus per dag worden aangepast aan de weersomstandigheden en vervelen, nooit en te nimmer, altijd zat te doen of van te genieten.
Ja een echte pensionado die het zwitserlevengevoel ten volle uitbuit ben ik.

4 opmerkingen:

  1. Heerlijk toch, zo leven met de seizoenen en je aan het weer, tijd van het jaar aanpassen. Ben blij dat ik in dit werelddeel woon waar we vier seizoenen per jaar hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lijdt ook ongeveer zo'n leven. Soms baal ik, dat ik niet meer kan dan dit. Vaak ook ben ik het heerlijk gaan vinden en heb m'n draai er in gevonden. Mijn leven is ook het meest productief in de ochtend en verder zorg ik dat ik voldoende energie over hou voor de wandeling met de hond (ook heel goed voor mij) Druk zat, maar met de vrijheid om wat te spelen met tijd en energie. Met warm en droog weer doe ik minder. Bij nat en kouder weer, gebeurd er binnen weer meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik herken je schema wel. Bij mij zit er nog hond uitlaten tussen. Beslist geen straf.

    BeantwoordenVerwijderen