vrijdag 6 maart 2015

Veranderde blik

Wat vreemd, een blogje waarop stevig gereageerd wordt en dan komt de reaktie van L. en later nog van een anoniempje, en kijk ik opeens anders naar de wereld.
Ik ben bepaald geen seksmaniak al kan ik er wel (weer, gelukkig) onbevangen van genieten. Ik kom uit een modern nest dat vrijdenkend was (mijn ouders hebben jaren belangrijke funkties in de NVSH bekleed) en seks werd door hen en door mij altijd beschouwd als een normaal onderdeel van het leven, niet bijzonderder dan andere zaken en ook niets om lacherig of veroordelend over te doen. Zolang het vrijwillig is en alle deelnemende partijen er lol aan beleven is het goed.
Na de, voor mij onverwachte, reakties van L en A (ik heb toch geen vlog?)kijk ik opeens anders naar veel dingen. Ik zie opeens wat andere mensen zien, een wereld die vol is van Shades of grey in woord en beeld, tv vol losgeslagen tieners op vakantie, mensen in Utopia die het bed met elkaar delen etc. Nestkastjesporno, vieze moppen,  Dingen die ik normaal wel zag maar voor  kennisgeving  aannam zijn nu opeens in een licht komen te staan,dat ik eigenlijk niet ken. Het is hetzelfde als wanneer je een rode jas koopt, opeens zie je overal rode jassen.
En nu ben ik er wel klaar mee ook. Geen leuke wereld waarin seks zo uit het verband van een prettige levensverrichting wordt getrokken. Het is er maar ik wil het weer in zijn hok hebben, niet die zwaar overtrokken en uit zijn verband gehaalde commerciele en ordinaire manier van er naar kijken of als iets wat alleen in het geheim en in het donker mag afspelen en waar je vooral niet over praat, iets wat iedereen doet, maar wat iedereen in het openbaar ontkent.
Maar hoe krijg ik deze rare blik op het leven weer uit mijn hoofd.......?14 opmerkingen:

 1. ten eerste schreef u zelf het toch wel aparte blog, en ik vind dit erg schijnheilig geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte mevrouw A. Noniem, we leven in een vrij land en hebben het recht tot vrije meningsuiting, gelukkig! Dus zowel u mevrouw Noniem als Vlasje mogen kenbaar maken wat jullie vinden van bepaalde onderwerpen. Je mag reageren , het hoeft niet. Mijn moeder zei vroeger altijd "als je niets leuks kunt zeggen, hou dan je mond". Toch ook jammer van de energie die zomaar weglekt, want ik merk dat het u mevrouw Noniem ergert. Misschien een tip die ik u mag meegeven: lees geen geen blogs meer dan blijft uw irritatielevel laag, houden we het met elkaar gezellig, en zijn de boeken met verhaaltjes van Jip & Janneke misschien beter voor uw ziel.

   Verwijderen
  2. bedankt voor uw tips , en.... dat laatste zinnetje getuigt niet van een hoog niveau van uw kant .... lees je mee ...:}

   Verwijderen
 2. Laat je niet beïnvloeden door een paar gefrustreerde negatieve figuren, Vlasje. Kom op! Blijf jezelf en blijf eerlijk. Die trieste lezers haken dan maar lekker af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schijnheilig??
  Zo'n domme reactie als de jouwe anoniem posten vind je wel netjes?
  Go Vlas!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gewoon doorgaan met quilten, mal mens! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Joh, neem een lekker warm bad en lach erom. Tireste figuren die anoniem hun niet-(goed)-onderbouwde mening ventileren. Duh... Mogen we normale dingen niet eens meer benoemen? Pas maar op, straks word je nog afgestraft omdat je de afwas met de hand doet!! Even allen kanalen uitzetten en weer back to basics gaan;) X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sommige mensen zijn te preuts, andere misschien iets te eerlijk. Jammer dat sommige mensen elkaar niet in de waarde laten :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens. Ik snap best dat er mensen zijn die het een beetje te openhartig vonden. Maar dan kan je ook volstaan met: 'Too Much Information, Vlas!', zonder iemand meteen op haar nummer te willen zetten. Het bestraffende, truttige toontje irriteerde mij mateloos.
   Door iemand van 'laag niveau' te betichten, speel je het op de persoon en als er iets laag is, is het dat wel...

   Verwijderen
 7. Gewoon een keertje goed met je hoofd schudden ! Kom op zeg we leven in 2015 en je bent gewoon een mens en tja daar horen ook gevoelens bij ,te eng voor sommige mensen misschien ??

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een keertje diep zuchten en doorgaan waar je mee bezig was. Nu lijkt het ineens alsof je over iets heel ergs verteld hebt, terwijl het doodnormaal is. We leven nu eenmaal niet meer in de tijd dat we met de handjes boven de dekens moesten slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Seks blijft voor sommige mensen een vreemd en stiekem iets. Ik sprak ooit een jonge zwangere vrouw die zich schaamde voor haar zichtbare buik, omdat iedereen nu kon zien dat ze "het" gedaan had....
  Als jij je seksleven (alleen, met je lief, met de buurman of wie dan ook) op je blog wilt zetten, moet je dat vooral doen. Ik vond het verfrissend.
  Haal diep adem en bekijk de wereld zoals jij zelf wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vond je vorige blog fantastisch, al reageerde ik toen niet. Heerlijk om te weten dat ik niet de enige ben. (Wisten we natuurlijk al, is allemaal heel normaal en bijna iedereen doet het, behalve een paar mensen die bijvoorbeeld denken dat het van hun god niet mag). Lekker van genieten, het is een van de leuke dingen van het leven, en dat zonder dat je er dik of blind van wordt, wat wil je nog meer?

  BeantwoordenVerwijderen