zondag 8 maart 2015

huisgenoten

Klik je net de pagina open om een blogje te schrijven, komt er met veel geraas een hele lading pennen en potloden, inclusief hun houder, over je heen gekletterd. Weg concentratie en inspiratie, dus dan maar over deze aandachttrekkende huisgenootjes, de katten, schrijven.
Het zijn lieverdjes hoor, maar wat een aandachtsjunks. Dat ik achter de pc ga zitten, is eigenlijk niet geaccepteerd gedrag in hun ogen, dus wordt er naar hartelust gesaboteerd. Over het toetsenbord lopen, met een pootje op mijn arm of hand tikken. Kopjes geven tegen een tikkende hand (levert hele grappige nieuwe woorden op), soms verdwijnt een hele bladzijde door hun akties, of moet ik zelfs de hele pc opnieuw opstarten. Ze hebben toertsencombinaties ontdekt die ik niet ken, waardoor er hele rare dingen kunnen gebeuren. De pennen staan op een plankje naast de pc en het lukt dus om dat eraf te gooien, ook wordt soms de printer gestart of gaat alles op zwart. 
Het liefst zien ze dat ik op de bank zit/lig en mijn volledige schoot en schouders ter beschikking heb als kattendivan en dan twee handen om te aaien en strelen. Ja dan gaan de binnenboordmotoren aan en is er rust en vrede, tenminste, als ik 1 kat allen alle aandacht geef. Twee tegelijk kan, maar is maar net aanvaardbaar in hun ogen, drie is teveel, maar ze willen wel alle drie. Soms is dat op te lossen doordat er een op de leuning van de bank half over mijn schouder gaat hangen, dan ligt nr twee languit op mijn borst met de kop in mijn nek aan de andere kant en de derde kan dan op schoot zelf. Maar lang duurt dat nooit, omdat ik merk dat ze elkaar jaloers in de gaten houden en zodra ik of een der katzen zich verroert, wil iedereen meteen zijn plaatsje verzekeren, war gepaard gaat met dringen, duwen en nagels ter verankering in mijn lijf. Nee ideaal is het niet.
Om de beurt is het beste, maar dat leidt tot wachtrijen.
Het leven is soms zwaar hoor, met drie kattenkindsen.


2 opmerkingen:

  1. Ben bijna een beetje jaloers .Heerlijk geschreven en ik zie het voor me .

    BeantwoordenVerwijderen