vrijdag 27 maart 2015

Afhankelijkheid

Stroomstoring vanmorgen, ook hier in Den Helder. Voor mij nauwelijks erg, want ik stook op gas, kook op gas, mijn geiser werkt op gas en ik heb heerlijk in een warm badje gelegen en daarna wat gelezen. Toen na ruim een uur alles weer werkte, kon ik de ochtendrituelen met de pc gewoon oppakken en veel invloed had het dus niet. Maar ik realiseerde me dat het alom wel tot problemen heeft geleid, treinen, vliegvelden, stoplichten, liften, ziekenhuizen (wel noodstroom maar kan er bv wel een MRI of bestraling plaats vinden?), alle pc's stilgevallen, wifi eruit, geen tv, enzovoort.
We zijn wel heel afhankelijk van techniek en stroomvoorziening.
Mijn tegenzin in de maatschappij zoals die zich ontwikkelt neemt alleen maar toe, maar hypocriet genoeg, geniet ook ik van de pc en tv en alle andere mogelijkheden.Toch hoor ik steeds een stemmetje in mij dat roept om dat hutje op de hei.
Als ik jonger en fitter was, zou ik daar zeker wat mee doen.

3 opmerkingen:

  1. Het is allemaal wat, alles is afhankelijk van techniek en elektriciteit dus dit heeft zoveel effect. Hopelijk is het snel achter de rug!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ik zo jammer vind,is dat bij een stroomstoring ook de zonnepanelen niet meer werken. Had daar niet een kleine accu in de omvormer kunnen zitten?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoon was hier lichtelijk in paniek, wist meteen niet meer wat te doen. Gaf ik het advies om zijn tijd nuttig te besteden(denk aan kamer opruimen enzo) kreeg ik een boos gezicht. Foute opmerking! ;)

    BeantwoordenVerwijderen