maandag 23 februari 2015

Zonmaandag

De lente kriebelt bij het aanschouwen van een strakblauwe hemel en een stralend zonnetje. Vanmiddag ga ik even een ritje maken. In de middenberm van een grote straat bloeien de immervroege narcisjes al en overal zie je krokussen en sneeuwklokjes en vroegbloeiende heesters, Yeah!!
Ik ben lekker aan t opruimen in mijn hobbykast, heb al heel veel niet meer functionerende spullen weggegooid en ben stukje bij beetje alles opnieuw aan het organiseren en indelen. Geeft weer een goed gevoel. Na de brand heb ik alles wat resteerde aan spullen eigenlijk nogal lukraak in de kast geplekt, zonder alles te controleren op bruikbaarheid. En het is nu al ruim 5 jaar verder, dus zijn er alsnog spullen ingedroogd of anderszins onbruikbaar geworden. Weg ermee en er is een fijne  overzichtelijke hoeveelheid, goede en makkelijk te pakken spullen over, die het werken aan kaarten en journals heel fijn maken.
Heb mezelf beloofd om elke week 1 winkel af te sropen op goedkope bruikbare spullen , zoals WIBRA, HEMA, Zeeman enzo. Niet dat ik elke keer met tassen vol thuis ga komen, maar soms vind je net datgene dat veel lol voor weinig geld kan brengen.
Ga ook een bezoekje brengen aan het net geopende Glazen Huis hier, een tijdelijk gebouwtje van de vakbond dat mensen over hun verhaal over de (verminderende) zorg wil horen om mee te nemen in hun akties.  Goede zaak, hopelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten