vrijdag 13 februari 2015

Speciale gebruiksaanwijzingen

Mijn pc start uitstekend op met Ubuntu, alleen de muis doet het dan niet. Even het aansluitstekkertje eruit en weer erin en het probleem is opgelost.
De wasmachine heeft een manchet in het deurtje die je altijd even recht moet doen voor je de deur sluit en gaat wassen, anders lekt ie.
n de koelkast is linksonder een plek waar zich ijs vormt, als je dit niet geregeld weghaalt, sluit de deur niet goed.
De Luxaflex blijft bij opendoen altijd even hangen op het hefboompje van het bovenraampje. Even langzaam en er over heen wippen en alles werkt naar behoren.
En zo zijn er nog tientallen dingen en apparaten te noemen die zomaar een eigen regeltje aan de gebruiksaanwijzing nodig hebben. Vaak te wijten aan de ouderdom van het ding, of anders aan de ouderdom van het huis.
Zo is het met mijn lijf ook. IK weet precies hoe ik het moet behandelen om allerlei ouderdomsgebrekjes te ontwijken en inmiddels gaat dat meestal uit de kunst. Voor een ander vaak onbegrijpelijk, voor mij; ik hoef er niet eens bij na te denken, het is normaal geworden.
Mijn brace voor mijn enkel.
Mijn routines bij het opstaan om de zaak weer op gang te trekken.
Wat ik wel en niet kan eten.
De eigen apotheek bij kleine kwalen.

Ik vind het zelfs wel wat hebben, zo' n speciale verstandhouding met dingen om je heen en je eigen lichaam.
Het is een eigen taal geworden zoals bij gezinnen vaak uitdrukkingen ontstaan, die voor anderen volslagen onbegrijpelijk zijn, maar in eigen kring overduidelijk zijn.
Het is een vorm van intimiteit, leuk hè?

2 opmerkingen:

  1. Ik begrijp je volledig. Nu hopen dat je niets gaat vergeten. Dat lijkt mij het ergste.

    BeantwoordenVerwijderen