zondag 1 februari 2015

Nieuwe maand

Hoewel de winter nog niet over is en er nog wat wittigheid voorspeld wordt, is er ook een vleugje voorjaar waarneembaar. Bolgewasjes, langere dagen en al wat onrust bij sommige vogels.
Ik heb de lentesfeer binnenshuis wat opgeroepen met potjes witte druifjes en  narcisjes en een vaas gele tulpen.
Zit wel snor in huize Vlas.
Zoals ik al meldde heb ik een nieuwe launcher, met het uiterlijk van Ubuntu, op mijn tablet gezet en ben ik meteen bezig om er wat op te ruimen. Hij doet het nog steeds erg goed en ik gebruik hem veel als ik op de bank mijn schaap knuffel of in bed en dat is ideaal.
Voor het grotere werk gebruik ik de pc die ook alweer ruim 5 jaar oud is, maar na een transplantatie met een een nieuwe HD vorig jaar, weer uit de kunst funktioneert. Ik heb nu Ubuntu 14.04 LTS ipv de 12.04 versie, die minder ondersteuning krijgt in de toekomst. Ook dit bevalt goed en ik vind het leuk om eens rond te neuzen in de mogelijkheden die er open liggen.
Vervelen is er niet bij, ondanks dat ik na de boekenopruimronde wat gestokt ben in mijn opruimwoede. Het komt er niet zo van, maar wie weet vlamt het wel weer op een dezer dagen. Wel regelmatig doe ik wat aan artjournaling. Ik heb prachtige teksten van Jeff Forster van internet gehaald en afgedrukt en maak daar een soort boek van, geïllustreerd met allerlei artjournaling technieken. Nee, het is nog niet erg geavanceerd en exhibitiewaardig, maar ik heb er veel lol in.
Komende vrijdag ben ik wel te zien op een tentoonstelling, trouwens. De organisatie van het september uitje waarbij foto;s werden gemaakt, zal in leegstaande winkels (zijn er ook hier meer dan zat) verspreid over de binnenstad de resultaten  tonen. Vrijdagmiddag is de officiële opening. Ben benieuwd en zodra er op internet ook wat van te zien is, zal ik het delen.
Nieuwe maand, nieuwe ideeën, frisse moed.

2 opmerkingen:

  1. Wat een bijzondere muziekkeuze heb je toch elke keer weer helemaal in mijn straatje. Deze zanger kan je zo heerlijk meegalmen, heb ik ook een LP van gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik leer elke weer dag bij. Een "launcher", ik had nog nooit van het woord gehoord. Net even opgezocht. Prettige dag verder.

    BeantwoordenVerwijderen