zondag 15 februari 2015

Leuke mannen

Ik kijk al bijna mijn hele leven schaatsen en geniet er enorm van, want vooral het allround schaatsen heeft voor mij iets heroïsch en is gewoon prachtig om te zien als je de ins en outs kent. Er wordt geknibbeld op seconden, tienden, honderden van secondes zelfs. Om al de vier de afstanden te kunnen rijden moet je echt allround zijn als sporter en naast een goede techniek heeft het ook te maken met een eenwording van lichaam en geest.   Als een rijder in zijn slag komt en en het in gesprek gaan met het ijs slaagt, komt de atleet in een flow terecht die veel met zen te maken heeft. Alles valt samen en is in harmonie, kracht snelheid spieren balans, geest,conditie, techniek gevoel materiaal en spirit.
Daar kan ik enorm  blij van worden. Natuurlijk hebben deze sporters ook prachtige lichamen en straalt de power er van af. Als het ook nog een mooi en gedreven mens is, kun je alleen maar met bewondering naar zo' n mens kijken.
Ik ben werkelijk een beetje verliefd op bv Sven, met zijn mannelijke beheersing en passie. Jorrit Bergsma, met zijn echte Friese doordouwerskop, ogen die zo helder in zijn gezicht staan, dat ze onweerstaanbaar zijn. Joesov, een leuke guitige mooie man met zelfrelativatie. Het is wel heel erg genotteren dit weekend.

3 opmerkingen:

  1. Ik kijk niet zoveel meer naar schaatsen, maar ben het met je eens dat het vaak leuke mannen zijn.
    Ik was destijds helemaal weg van Eric Heiden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk he, dat schaatsen. En door jou krijg ik, zodra ik schaatsen op tv zie, spontaan zin in soep...

    BeantwoordenVerwijderen