dinsdag 17 februari 2015

Hindernissen

Kinderen zijn hinderen, sprak Vadertje Cats, en dat klopt vaak.
Hetzelfde geldt hier voor de katzerikken. Lekker een beker yoghurt van het aanrecht afkeilen terwijl jij net in de fruitmand duikt om de rest van de smoothie bij elkaar te zoeken.
Als je eindelijk aan je smoothie zit, hinderlijk over je schouder hangen om te bietsen, waardoor  je de smoothie  nog net van een omvalaktie kunt redden.
Als je niet meteen in de aai-en vrijmodus bent daarna, het bakje met spuitafval (naalden en lege insulinepennen) leegkieperen, zodat je een kwartier over de grond moet kruipen om alles weer veilig op te bergen.
Inmiddels is de krant in beslag genomen door kat 1, terwijl kat 2 de planten kortwiekt.
Kat 3 heeft inmiddels de inhoud van de kattenbak over de badkamervloer verspreidt en er lekker zijn ding in zitten doen, waardoor je wel verplicht bent om niet alleen de bak alsook de vloer en de badmatten ernstig onder handen te nemen.
Even later hoor je in de kamer een vreemd verdacht gel;uid en ja hoor, er is een vaas met bloemen omver omdat dat water echt lekkerder is dan in hun waterbak.
Ben je eindelijk klaar met de verplichtte nummers en zit je aan de tafel je penseel net in de verf te dopen, kotst er eentje zijn maag leeg (Koekie overeet zich nog steeds regelmatig) en terwijl je dat opruimt heeft een ander bree uit met de kont op de natte bladzij in je artjournal gezeten, zodat je een kat moet schoonpoetsen en de bladzij maar een geheel andere draai moet geven, wat het niet ten goede komt.
Dit zijn zomaar wat akties van de dames en heer hier te huize van de laatste dagen en dan vergeet ik nog heel wat, want hoe komt dat paperclipbakje opeens zo leeg en waar is de helft van de pennen gebleven en wat ligt daar (o getsie) onder de kast (een dooie muis.....!). Soms ben ik hun au-pair, vermoed ik.

5 opmerkingen:

 1. Ik moest hier wel om lachen. Zo herkenbaar, heb zelf twee katten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie het voor me. En bof met een heel rustige hond,die niet verhaart. Alleen modderpoten en bek afvegen aan het kleed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Arme jij. Het zijn en blijven boeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt heel herkenbaar met 4 katten en 3 honden, ( allemaal herplaatsers met handicap en rugzakje ) ze zijn geweldig, maar af ne toe heb ik wat rollen behang nodig haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt het maar druk met de poezelotjes en poezert.
  Maar ja je weet wat ze zeggen hè, jij hebt geen katten, de katten hebben jou.
  En daar word je dan ook vaak fijntjes aan herinnerd ;)

  BeantwoordenVerwijderen