maandag 16 februari 2015

Duimen, kaarsjes en batterijen

Vandaag wordt een lieve vriendin  aan een ingreep onderworpen. Ik duim heel hard dat de uitkomsten van alle onderzoeken en dit positieve uitzichten zullen bieden.
Ook stak een kaars op, die de hele dag zal branden om me aan haar te herinneren en om positiviteit te sturen. Ze is zelf heel blijmoedig maar ik weet hoe goed het een mens kan doen als  mensen met je meedenken en je veel goeds wensen.
Die kaars is bij  mij (sinds de brand 5 1/2 jaar terug) eentje met een lampje en een batterij. Die natuurlijk leeg was, waarop ik mijn batterijenlaatje opentrok om een nieuwe te zoeken en meteen maar de hele inhoud in handige doosjes verdeelde en een hoop verpakkingsmateriaal kon weggooien en  weer overzicht had. Ik heb altijd een redelijk voorraad van die dingen, want om alleen daarvoor de stad in te moeten is ergerlijk.
Enfin inmiddels ook languit in warm water gelegen ter reiniging van mijzelve en de machine draait met de vuile badmatten (na het wasmachinefilterfalen vorige week). De kattenbak mag wel een goede beurt hebben en een afwas heeft ook prioriteit vandaag.
Heel koud en wat heiig  is het hier, maar geen dringende boodschappen nodig of andere agendapunten voor buiten. Vermaak me dus vandaag maar met bv crea-en. Nu ik een paar weken wat aan het rommelen ben, stromen de ideeën weer en zijn de vingers wat minder stram bij het uitvoeren. Niet dat ik ooit oooh en aaaah dingen zal afleveren, maar voor mijzelf is het heel bevredigend en soms ben ik best tevree over wat er tevoorschijn komt, vaak ook niet heel erg, maar ik doe het niet om mijn brood (dat ik niet eet) mee te verdienen. En het is wel heel goed voor geest en inventiviteit.

2 opmerkingen: