maandag 26 januari 2015

Ben ik nou zo slim of jij zo dom?

Een in het collectieve geheugen gebeitelde zin van Louis van Gaal tijdens een persconfrerentie. Nou lijdt de man misschien nog al eens aan zelfoverschatting, maar de collectieve domheid ja daar heeft ie wel een punt.
De rente zakt, straks moet je betalen om je geld te stallen. Terwijl we zelf van alles moeten gaan betalen en er zelf voor moeten gaan zorgen, waarbij sparen juist het verstandigste is wat je kunt doen.
De zorg wordt uitgekleed in een maatschappij waarin steeds meer mensen moeten proberen dubbel inkomen te genereren om aan al die eisen die de teruglopende economie (terugtredende overheid, huizen onder water, werkloosheid, vermindering van koopkracht)te voldoen en dus geen tijd hebben laat staan zin , laat staan energie, om andermans narigheid op te lossen waar ze zelf al moeten roeien met te korte riemen om het hoofd boven water te houden. Participatiemaatschappij? Laat me niet lachen. Vooroorlogse narigheid alom, leuke oude dag, zoals je 60 jaar of meer is voorgehouden, vergeet het maar.
Geld genereren om de crisis op te lossen is bijna hetzelfde als de kraan laten lopen om watertekorten op te vangen.
Bezuinigen op onderwijs en welzijn en dan klagen over criminaliteit, verharding van de maatschappij en onvoldoende kennis aan de top.
 Ben ik nou zo slim.......?

4 opmerkingen:

  1. klopt als een zwerende vinger zou mijn moeder zeggen. laatst hoorde ik ook al ergens roepen dat we niet meer moeten sparen maar investeren om de economie te stimuleren, ja hoor ik ga mijn zuurverdiende geld investeren met het risico dat ik het kwijt raak , bekijk het maar ik ga dan wel investeren in een kluisje om mijn geld veilig te bewaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik investeer ons geld zoveel mogelijk in ons huis, door extra af te lossen. Verder vind ik het heel prettig om een niet te groot bedrag te investeren in crowdfunding, waardoor bedrijfjes de kans krijgen te starten of te groeien. En ik krijg daar leuke rente over, met een risico dat er niks of te weinig word terug betaald. Waar het kan, leef ik zo zuinig mogelijk en spaar voor de rekeningen die toch betaald moeten worden. Daarnaast geniet ik van mijn droge huis, de verwarming en 3 maal daags een maaltijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt helemaal gelijk! Zo praatte ik onlangs ook met een vriendin van me hierover. Te gek voor woorden allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen