woensdag 12 november 2014

Veranderingen

Dat het leven vloeit en steeds nieuwe beddingen creëert is een begrip uit vooral de Oosterse filosofieën, dat ik van harte omarm. Juist stilstand (bij eerste beschouwing) blijkt onderhuids en onderschedels tot nieuwe doorbraken te leiden.
De grote opruiming die zich langzaam maar zeker in Huize Vlas voltrekt zal voor velen niet eens opvallen, lege planken en hoekjes worden (spaarzamer) weer gevuld met dingen die hun plek niet hadden gevonden, maar nu wel thuis zijn.
De boeken en andere zaken uit het verleden, toen er geen genoeg bestond en ik alles vasthield of het een beter deel (natuurlijk een rare zinsbegoocheling!) van mijzelf was , maken ruimte voor dingen die verdrongen in stapels en dozen wachten tot ze mijn leven wel rijker konden maken. Ik pak opeens weer kookboeken als ik inspiratie voor de maaltijd zoek, weet mijn vogelgids weer te vinden om een rare vogel in het grachtenwater te determineren. De slaapkamer is alleen met die boeken gevuld die voor mij NU van nut zijn en die ik graag om me heen heb..
De vóórkamer was na de brand een dumping geworden van alles wat nog uitgezocht en misschien bewaard moest worden. Alle boeken die voor de brand al uitgezocht waren ter huisverlating , waren door overijverige mensen weer op de planken gezet, dus nu pas gaan alle boeken, plank voor plank, doos voor doos weer door mijn handen, mijn geliefde Wolkers, gedichten, Bommelboeken enzovoort en ik kan vrij snel zeggen, deze heb ik gemist en deze eigenlijk helemaal niet. Vanmorgen haalde ik meer dan 60 boeken weg, waarbij het het grootste probleem nog is hoe het beneden te krijgen. Ik gebruik een traplift en op schoot kunnen alleen kleine dozen mee. Maar ik vond een weekendtas die door de hengsels makkelijker mee te nemen is, en nu is het vooral een kwestie van vele ritjes op en neer en op en neer. Voel me af en toe een soort veerman van DRS P, alleen hoop ik dat mijn stoeltje niet te vol raakt en zinkt.
Ik merk dat er ook meer ruimte in mijn hoofd komt. Ik krijg weer zin in crea dingen en lezen gebeurt ook veel gefocuster.

Het leven wordt steeds beter!!!
PS SinteMaarten, 0 kinderen aan de deur..........

2 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk zo'n opruiming. Ik heb hier een tas in de woonkamers staan waar ik regelmatig iets instop. Is ie vol, gaat ie weg.
    Hier minder kinderen dan voorgaande jaren met Sint Maarten, maar wel wat, had ik niet voor niets zoete zooi gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewelig Vlasje!Wat er gebeurt met "gewoon opruiming houden".

    BeantwoordenVerwijderen