maandag 3 november 2014

Veranderingen

Veel in mijn leven was voor verbetering vatbaar. Na dat ik via
Mindfulness, Tao, Advaitha, Tolle, McKenna en Forster wat meer begreep van mijn innerlijke troubles, kon ik gaan ruimen, eerst in geest en gewoontes, later ook om met angsten en depressies en pijn  om te gaan.Zelfs de moeheid is veel beter te managen de laatste jaren en zo word ik langzaam maar zeker een mens dat grotere vrede en vrijheid in zichzelf gevonden heeft en daardoor beter in haar eigen en andermans leven functioneert.
De kreet IS DAT ZO? die boven mijn werkplek, die trouwens ook vanaf de bank (mijn leefplek) zichtbaar is, hangt, is een diepe, het staat voor alle vaste overtuigingen die en mens heeft en die je los kunt laten. En niet alleen overtuigingen maar ook gewoontes en patronen kunnen doorbroken worden als je jezelf deze vraag blijft stellen en eerlijk naar jezelf en je rol in dingen durft te kijken.
Uiteindelijk geldt dat ook voor het bewaarvirus dat mij al lang in het bloed zat. Mijn moeder en opa hadden er ook last van en er is zeker een erfelijke component, maar net zo zeer een aangeleerde (goed voorbeeld doet goed volgen...). En mijn motto is geworden; wat is aangeleerd, kan ook weer afgeleerd worden. Om iets tot een gewoonte te laten worden, moet het weken ingeprent worden, zonet met gedragsveranderingen, het kost weken of langer, maar het kan veranderen.
Het opruimen begint grote vormen aan te nemen; er zijn nu ruim 150 boeken uit de kast beneden verdwenen en klaar ben ik daar nog niet. Maar de resultaten, die nu al zichtbaar worden, geven een gevoel van euforie; YES I CAN!!!
 Het voelt ook als het terugveroveren van een stuk vrijheid en eenvoud in mijn leven. Die stille boeken op die planken, zijn er altijd en  zijn evengoed zeer aanwezig. Hun verdwijnen geeft letterlijk en figuurlijk ruimte. Er blijven er zat over, waar ik plezier en gemak aan beleef, maar de luie hang-boeken die niks uitvoerden behalve stof verzamelen, kunnen nu een ander gaan dienen. Dit wordt een lange operatie, want je weet niet hoeveel boeken ik boven nog heb(ik eigenlijk ook niet), maar o wat een motivatie krijg ik door elke stap die ik zet.

5 opmerkingen:

  1. Wat een mooi stukje! Zo goed dat je laat zien dat zoiets een proces van jaren is en niet van een cursus, maar van meerdere.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat kan lezen toch inzicht geven,als het een tijd bezinkt.En mooi,dat daar deze daden uit voortkomen bij jou

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is het vaak. Het is niet in 1 dag ontstaan dus is het ook niet gek dat je er meer tijd voor nodig hebt met opruimen. Heerlijk gevoel moet dat geven als je ze dan ook niet eens mist.

    BeantwoordenVerwijderen