vrijdag 14 november 2014

Feestdagen

De Sint mag doorrijden als hem dat lukt op dit rare dak, maar de Kerst komt ook, en dat wordt weer een retraite.
Lekker stilte zoeken in huis en af en toe buiten, alleen bewust lezen , tv of film en pc, als ondersteuning in mijn innerlijke pelgrimage. Geen afspraken, behalve waaraan niet te ontkomen valt (thuiszorg, evt dokter,boodschappen, schaatsen of vriend in nood).
In principe van 24 december tot en met 7 januari.
Net als vorige jaren wordt alleen geblogd en mail bekeken indien dit mij niet verstoort, maar wel aanvult in mijn reisje. FB gaat even op zwart.
Ik kan me er nu al op verheugen, hoewel mijn leven nu niet eens zoveel verschilt, alleen staan in het gewone dagelijkse gedoe de filters halfopen, die tijdens de retraite wel mogen zuiveren wat binnenkomt.
Het is inkeer, soberheid, vrijheid, bevrijding enzovoort.
Ook ontkomen aan opgelegde gezelligheid, luxe, volvreten, onmatigheid en eenzaam zijn in gezelschap. Terug naar mijzelf en dingen in mijn leven beschouwen. De rijkdom van zijn en leven voluit ervaren zonder overschreeuwd te worden door allerlei ongein. Vlasje monnikt wat voor zich uit.
Vandaag begon ik met een volgende portie boeken te beschouwen en oude bekenden weer te begroeten en anderen gedag te zeggen. Er staan al weer 4 volle dozen voor de afhaal. 
Yoehoe, I become more free every day.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten