woensdag 19 november 2014

Bloos, bloos

Regelmatig zie ik bij de reakties lieve aanmoedigende berichtjes staan. Ik weet nooit zo goed wat ik er op moet terugzeggen, behalve dank! Want het steekt heus wel een hart onder de riem.
Gisteren met de hulp wat meer ruimte gecreƫerd op de ontruimplek en gisteren en vandaag alweer stapeltjes boeken toegevoegd aan de af te voeren stapels.
Langzaamaan begint zich een beetje af te tekenen wat ik wil bereiken; een goed geordende boekenkast, met alleen boeken die me hevig plezieren, ontroeren of ter dienste zijn. De andere bewaarde zooi, komt daarna stukje bij beetje aan bod, maar voorlopig concentreer ik me op de boeken, zijnde de grootste bult.
Nu ik ze steeds door mijn  handen laat gaan, zie ik hoeveel ik uit biebuitverkopen heb bewaard en hoeveel uit andere andere rommelmarkten. Tja, je bent leesmonster of niet.....
Ik moet denken aan Martin Ros, de razende TROSradio boekenbespreker, die altijd vol enthousiasme met tassen vol boeken werd gesignaleerd en thuis leefde tussen stapels en stapels gedrukte kennis, die als tafeltje, stoel en misschien zelfs wel als bed dienden. Diverse garages en bergruimtes elders stonden ook nog eens propvol, want vrienden waren het, vrienden voor het leven. Die kant ging het met mij ook een beetje op. Ik heb nu al meer boeken weggedaan, de laatste drie weken, dan menigeen bezit. En ik ben nog lang niet klaar. Ik hou alleen de beste vrienden, allerlei vage kennissen en bekenden mogen de wijde wereld weer in.
Het gekke is, dat ik me steeds rijker voel, naarmate de echte geliefde boeken weer tevoorschijn komen en niet langer hun plek moeten afstaan aan drukwerk dat niet echt belangrijk (meer) voor me is.
De bioboodschapjes zijn gehaald, de kachel brandt heerlijk, thee en pap lonken, en vanmiddag worden weer een stuk of 6 dozen boeken herplaatst bij anderen.
Ik bereidt een lekker kipgerecht voor twee dagen voor en oei wat een tevredenheid in huize vlas, alleen de katten zijn nog niet tevvreden gesteld, bij gebrek aan een rustig schootje, en aaiende handen. Her I come, Cats!

2 opmerkingen:

  1. Straks raak je besmet met het opruim/afscheid virus en kun je niet meer stoppen? Heeft deze enorme weggeef-aktie ook invloed op mogelijk nieuw kopen?

    BeantwoordenVerwijderen