dinsdag 28 oktober 2014

Voortgang

Nog is het oktober en is D'r Uitdaging gaande. Wat heb ik veel motivatie teruggevonden en hoeveel drempels ben ik al over!
Eindelijk kan ik me een stuk makkelijker losmaken van dingen, de vereenzelviging met materiële herinneringen neemt af, al gaat dat proces nog niet makkelijk of vanzelfsprekend. Ik heb dus de dagelijkse mails niet echt gevolgd, maar ze wel gelezen en opgeslagen. IK ga zeker door. Mijn tempo ligt heel laag, maar dat geeft niet. Ik heb al een flinke zak vol spullen voor de kringloop staan en de vuilnisbak was looiig deze keer door alle weggegooide zooi. Elke dag pak ik wel wat, al is het maar een doosje of bakje spullen, maar ziften doe ik. Het echt grote werk, de boeken bv, moet nog gebeuren, maar ook daar zal misschien helpen om eerst overduidelijke wegdoeners die voor de grijp staan, weg te doen, om dat de opluchting daarvan verder kan motiveren in het radicalere werk. Het is de bedoeling om een kleine hoeveelheid Beslist nog te Lezen Boeken over te houden naast een hoeveelheid Aan mijn Hart gebakken Boeken en ook een flinke portie Boeken die ik geregeld Inzie ivm Info over allerlei Zaken.
Dan kan er dus veel definitief weg; veel gratis af te halen en een klein deel voor de verkoop. Ook een groot projekt dat heel wat tijd zal vergen, maar ook dat geeft niet. Alles wat wel gedaan wordt is mooi meegenomen!
Het zit dus toch vooral tussen de oren. Ik motiveer mezelf onder andere naast de mails van D'r Uitdaging door info op diverse websites te lezen, en uitzendingen van Hoarders te bekijken, om te zien hoe belachelijk het is om zo gehecht te raken aan dingen en wat die instelling kan veroorzaken. In mij zit duidelijk een Hoarder te loeren op zijn kans.
Ook op de pc ben ik allerlei bewaarde artikelen en andere hele interessante (Hoe belangrijk is het als je het jaren opslaat en nooit bekijkt?)dingen aan het uitzoeken en weggooien, heerlijk.
Tenslotte kun je dingen die je later toch wil lezen of nakijken meestal wel weer terugvinden bij goed Googlen.
D'r Uitdaging had ook D'r Opluchting kunnen heten.

4 opmerkingen:

  1. Knap, dat het je lukt, als je er zo'n gewoonte van hebt gemaakt juist te willen bewaren! Probeer de opluchting en het gevoel van vrijheid goed te voelen! Dat riekt naar meer! Succes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Herkenbaar gevoel. Het geeft ook ruimte in je hoofd.

    BeantwoordenVerwijderen