vrijdag 17 oktober 2014

Natuur bij U thuis

Ga je er zelf (weinig) op uit, als je je ogen open hebt is er echt wel natuur te beleven.
Begin van de week hoorde ik vreemde geluiden bij het voorraam en zag een vogeltje, meer dan 10 seconden fladderend net boven de vensterbank. Aan de buitenzijde, vlak boven mijn "voortuintje"van een stoeptegel breed. Het was een bruin/geel vogeltje met veel bruine streepjes en ter grootte van een mees, maar dan slanker. Ik was stomverbaasd, want dat moest een geelgors zijn... Hier middenin de stad? Vreemd. Maar ik kon hem goed bekijken en na checken van alle foto's op internet, ja het was een geelgors. Heel bijzonder!
Toen vond ik paddestoelen in de tuin, parasolzwammen, maar toen een horde buren de klimop tegen hun aangrenzende garagemuren en daken kwam snoeien waren ook die plat, maar ze komen heus wel terug!
Verder kon ik een veldmuis in alle rust bestuderen, want die was in eeuwige rust gebracht door Teigetje die hem trots als kadootje kwam aanbieden. Wat een lieffies toch, die muisjes. Je wilt ze niet in huis hebben, maar dat Teigetje af en toe de tuin muisvrij probeert te houden (houthok van de buurman is een muizenhotel), is prijzenswaardig.
Zo hoef je er niet altijd op uit om natuur te ervaren, alleen je ogen goed openhouden.
Er komt een nazomers weekend aan, misschien kan ik nog wat meer vanaf de scoot waarnemen. 

2 opmerkingen:

  1. Je ziet inderdaad veel meer als je gewoon je ogen open houdt en er oog voor hebt. Bijzonder dat je die geelgors gespot hebt!

    BeantwoordenVerwijderen