maandag 20 oktober 2014

Horecaverwachting

Het was gister een echte horecaverwachting zoals wijlen mijn pa , meteoroloog, dat noemde. Beter weer voorspellen dan er in realiteit te verwachten is, zodat iedereen er toch hoopvol op uittrekt en verkleumd met jankende kinderen in de horeca belandt, om er toch nog maar wat van te maken.
Nou ja, hier in het noorden was dat zeker zo, want tot het middaguur regen, en een briesje erbij, maakte eerder chocolademelkweer dan fiets- en wandelgenot.
Voor mij niet erg, ik vermaak me altijd wel en heb ten eerste wat oude tassen afgedankt, en verder allerlei troepjes uitgezocht. Lekker de popnacht via uitzending gemist erbij aan en ik heb me uitstekend geamuseerd.
Ik begin een beetje makkelijker los te laten. Ik realiseer me dat ik bepaalde dingen nooit meer bekijk, lees of luister omdat het met de pc en een slimme tv allemaal al bij de hand is. Heel veel knipsels, tijdschriften en andere bewaarmeuk kan dus weg. De kringlopen zullen nog overlopen van allerlei spullen die ik opeens wel weg kan doen. De papierbak en de kledingbakken varen er ook wel bij en ik voel me er heel opgeruimd bij.
Dit heeft D'r Uitdaging dan toch maar veroorzaakt; met andere ogen naar je spullen kijken. Veel van de opdrachten kwamen een beetje als mosterd na de maaltijd omdat ik dat in recente opruimbuien al had aangepakt, maar het bleef me wel bezig houden en opeens gingen  er wat lampjes branden. Het is nog maar een beginnetje, maar de hele winter ligt nog voor me. Ik ben wel weer een drempeltje over.

3 opmerkingen:

  1. Jullie hadden pech gisteren. Hier was het zalig weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij zijn, geïnspireerd door jou en d'r uitdaging de hele snoeren en kabeltjestroep aan het uitzoeken. En er staat ook al een doosje voor de Kringloop klaar. Ontrommelen is mijn nieuwste hobby!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook hier totale opruim kolder en het voelt zo goed ,gewoon alles naar de kringloop of in de kliko !! De horeca ,tuincentrums Ikea en dergelijke vermijd ik deze week als de pest want het is Herfst vakantie hier !!

    BeantwoordenVerwijderen