donderdag 30 oktober 2014

Dagen en dingen komen en gaan

Mijn leven is heeeel saai and I love it!
Sinds mijn energieniveau laag is geworden, leef ik nogal sober. Vooral in de zin van weinig spectaculaire dingen opzoeken. Feestjes en uitjes zijn er nauwelijks en meestal beperk ik me tot huis, tuin, boodschapjes en een tochtje met de scoot. Toch heb ik er meer dan genoeg aan en verveel ik me geen moment.
Ik heb nog steeds lijsten van dingen die ik binnen die setting wil doen en ik kom er vaak niet eens aan toe om alles af te werken, deels door mijn beperkte belastbaarheid, maar ook omdat mijn oog groter is dan mijn maag, dat wil zeggen; ik ben een nogal onmatig persoontje van nature. Ik ken eigenlijk maar twee standen, weinig of overmatig veel.  Dat is de hoarder in mij die niet alleen boeken (die allemaal gelezen moeten worden , maar vaak vooral op Te Lezen stapels verzeilen) hamstert, maar ook dingen op de pc, alles wat ik vaak gebruik, soms dingen die ik weinig gebruik en ook ideeën en plannen. Die overmaat wil ik gaan aanpakken, maar de drempel is soms best hoog voor mij. De realist in mij zegt; dat kun je nooit behappen, de dromer en hoarder zegt;, maar het is goed spul en eerstdaags ga ik er echt mee aan de gang, zonde van de energie die ik er al in stopte ...... enzovoorts.
Die gespletenheid vecht soms menig robbertje uit en dat maakt me dan weer afwachtend.
Lllllllllastig, niet waar?
Maar het moet maar eens uit zijn met die krankzinnigheid in mij, ik wil het nu echt gaan aanpakken en aangezien ik al veel in mijn leven de baas ben geworden op eigen kracht, ga ik ook hier echt mee aan de gang in plaats van voornamelijk broeden op plannen van aanpak, gewoon gaan met die banaan. Elke dag minimaal tien dingen verwijderen uit mijn leven, dat moet toch kunnen? Ik wil zo terug naar mijn basis en al zal dat de komende jaren nog stukje bij beetje gebeuren, want zoals ik al vermeldde, ik ben laag-energetisch (al gaat het voor mijn doen best goed) en wil niet meteen in de val van mezelf overvragen vallen.
Wish me luck, ik zal geregeld vermelden hoe het gaat.


4 opmerkingen:

  1. Interessant om te lezen, jij en ik delen ook dit wel. Bij mij is het ook hollen of stilstaan in mijn hoofd en in real live. Ik las laatst bij iemand de kenmerken van een hoog sensitieve high sensation seeker en dat kwam met een dreun binnen.
    Ik doe met je mee hoor, heel rustig aan dit onder controle krijgen. Of dat zich uit in elke dag 10 dingen wegdoen weet ik niet want zodra ik me dat voorneem wordt het een levensgroot ding (en groter dan die 10 dingen aan ruimte in beslag nemen).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat gaat je lukken. Je hebt al ervaring opgedaan met tastbare dingen uit je huis en leven wegdoen.Psychologische zaken hebben meer valkuilen,maar daar heb je je wijsheid voor.

    BeantwoordenVerwijderen