zondag 21 september 2014

Verder

De zomer is voorbij, nu echt en de herfst is al volop in het land. Mijn dipje van de laatste dagen lijkt voorbij en dat is mooi want dinsdag heb ik een uitje.
Een poos terug las ik op Facebook een oproep aan ouderen in Den Helder of ze wilden meedoen aan een project met leerlingen. Ik vond mijzelf geen oudere en niet tot de doelgroep behorend maar een bevriende lerares  die het projekt mentort, vroeg me om juist wel mee te doen. Het idee was; een plek waar je al een hele tijd niet meer geweest bent (vaak door handicaps) en een goede herinnering aan hebt, toch door speciale hulp wel bezoeken met leerlingen  en daar fotoś maken. Dit gecombineerd met een een bezoek en lunch in een wildpark hier niet zo ver vandaan( nog nooit geweest, dus ook leuk). Allemaal geregeld en betaald uit een speciale pot  geld die gewonnen werd door de leerlinge die dit projekt bedacht.
Dinsdag is het zover. Wordt ik met scootmobiel opgehaald in een speciaal busje en wordt eerst naar Hoederdall gebracht voor een rondleiding en een hapje eten, waarna het fotogedoe zelf wordt opgestart. Ik koos voor Het Kuitje, een schor iets noordelijker dan het Balgzandpoldertje aan de dijk tussen Den Helder en Den Oever. Als kind was ik daar met mijn pa, die een vriend had die daar een bootje had liggen. Herinneringen aan mistige ochtenden boven het schor, en dijk met vele bootjes aangemeerd en een mystieke sfeer. Later bezocht ik met een stel jongeren het aangrenzende Balgzand, dat ingedijkt zou worden en waar wij het niet mee eens waren, Een groep langharige figuren in de modder lopend, veel plezier en weer die sfeer.
Ben heel benieuwd hoe dit uitpakt. En die foto's? Die worden op diverse publieke plekken in de stad opgehangen later, en dat vind ik wel eng.

3 opmerkingen:

  1. Hartsikke leuk dat je mee doet aan dat uitje. Dit zal zeker je zinnen verzetten. Ben heel benieuwd naar foto's van de schor waar je het over hebt. Ik kan het mis hebben maar ik vermoed een prachtig gebied. Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi idee van die leerling,die dit bedacht. Ik hoop,dat het klikt met je begeleider en jullie beiden een leuke dag hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wens je een zalige dag. Ben benieuwd naar de foto's. Ja, best wel eng.

    BeantwoordenVerwijderen