maandag 15 september 2014

Plannen


Een homo low-energeticus zijnde moet alles gepland, terwijl ik ook graag dingen maar laat komen zoals ze komen. Maar zelfs bij een spontane aktie moet ik me goed rekening geven van de feiten; hoe lang duurt het, hoe is mijn beginstaat qua energie, wat vraagt het aan enrgie en wat levert het op( niet per se in energie vertaald)?
Daarom is de ochtend vaak het moment om de dag een beetje in te schatten. Je komt de ene morgen fitter je bed uit dan de ander, niet waar? Dan kijk ik naar het weer, want buitenaktiviteiten staan hoog in mijn lijstje, en dan naar de prioriteitenlijst en het graag-willen-doen-lijstje.
Alles in aanmerking genomen lijkt het me vandaag een huis en tuin dagje te worden; er staat een flinke afwas, er is nog van alles op te ruimen en dat geldt idem voor de tuin; zat klusjes.
Er is mooi weer voorspeld, en de temperatuur lijkt aardig, al is het nogal bewolkt op het moment, maar dat kan tijdelijk zijn. Die tuin mag dus gerust een hoofdrol spelen vandaag.
Potten legen en opruimen, rommel opruimen, onkruid een beetje buiten de paden houden etc.
Yes!

6 opmerkingen:

  1. Ja heerlijk weer voor buitendingen. Goed te horen dat het weer daar ook goed wordt. Mijn buren zijn in de buurt van den Helder op vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, inderdaad een mooie vondst, dat woord. Dan ben ik meer een homo stuiterbalicus, er zijn momenten dat ik stuiter van de energie, en momenten dat ik compleet uitgevloerd ben. Ik leer steeds beter aanvoelen wanneer ik moe ga worden. Eigenlijk moet ik al gas terug nemen als ik moe word, niet als ik het al ben. Dat is best lastig... Er zijn gewoon zoveel leuke dingen te doen, en het is moeilijk om te aanvaarden dat niet alles (meer) kan.

    BeantwoordenVerwijderen