donderdag 4 september 2014

Jammer dan

Vanmorgen bedacht ik dat het leuk zou zijn om een paddenstoelentochtje te maken in en om ons plaatselijke bos, maar helaas de scoot bleek op ongelijke voetjes te staan en had een lekke band. Meteen gebeld naar de reparatiedienst, dus verplicht thuis blijven en afwachten tot ze zich melden. Dit is de eerste keer dat ik van de dienst gebruik maak sinds het in andere handen is overgegaan, dus ik heb geen idee hoe snel ze zijn ofzo.
Maar heb meteen een grote was opgezet en er zijn genoeg klusjes om te doen.  That's life, it gives you lemons sometimes, but you can make lemonade out of them.
De wandelbuum kwam gister trots zijn camera tonen die hij net had aangeschaft, zo leuk vindt hij het gewandel en de ontdekkingstochten qua natuur.Fijn om te zien hoe hij opgeleefd is.
Was erg onder de indruk van de week van de aflevering van Uitstel van Executie. Een vrouw, doodgeboren kindje, kindje dat 6.5 werd na ernstige hersentoestanden en en nog een kindje dat aan hetzelfde bleek te lijden en ook al jong overleed. Partner weg en een onverkoopbaar huis, door de lift die in de hoek van de woonkamer werd geplaatst indertijd door een programma van Wendy van Dijk. Natuurlijk had iedereen een brok in de keel bij dit verhaal en ging overgemotiveerd aan de slag om het leed te verzachten. En dat lukte natuurlijk, Het was vooral ongelofelijk hoe deze vrouw evengoed nog de moed had om haar leven toch op te pakken en haar humor en openheid had weten te behouden. Ze drukte de emoties zeker niet weg, maar kon ze accepteren.
Een Dubbeltje  op zijn Kant was in totale tegenstelling, een gezin, hoewel wat geplaagd door een kennelijk erfelijke doofheid,had zijn huis vol verzamelingen weten te bouwen, leefde ondanks de administratieve baan van pa in vrolijke onwetendheid van de forse schulden en was verbijsterd over de bedragen die ze zelf uitgaven. 140 euro per maand aan loterijen, 1500 euro  aan pinopnames per maand. Vooral Pa kroop meteen in de slachtofferrol als hem gevraagd werd bij te dragen aan de oplossing.Het leert me ook kritisch te kijken naar mijn eigen gedrag.
Ik leer er altijd veel van omtrent het gedrag van mensen en

2 opmerkingen:

  1. 'Een dubbeltje op zijn kant' heb ik deze week ook gezien. Ik was wel onder de indruk van de nuchterheid en slagvaardigheid van de drie zoons. Meer oppakken in het huishouden, (vermoedelijk voor het deel dat werd toegestaan) helpen opruimen en een baantje zoeken. Ik vond de vader wel wat star in zijn houding ten opzichte van de verzamelingen, feitelijk hadden ze er de ruimte niet voor en die vijfduizend euro konden ze goed gebruiken. Wat mij betreft was het een beter signaal naar de zoons geweest als hij door de zure appel heen had gebeten. Maar ja, het is natuurlijk altijd makkelijk te oordelen over een ander...

    Groetjes Lily

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken die programma's niet. Succes met je scoot.

    BeantwoordenVerwijderen