woensdag 2 juli 2014

Weelde

De fruitschaal stroomt weer over van de heerlijkste zomervruchten, de koelkast is vol met het mooiste en lekkerste eten en ik ben zo heppie.
Werk lekker lijstjes met klussen af (vanmorgen meteen een restant kranten en dozen weggebracht) en ik tel mijn zegeningen.
Vandaag is zon wat weggekropen, maar het zal evengoed prima weer zijn om wat rommel in de tuin weg te werken. Je kijkt er even niet genoeg naar om, en je paden verdwijnen en je moet je kapmes gebruiken om naar de poort of de schuur te gaan. Daar is dus werk aan de winkel.
Verbaasde me gisteren over een facebookgroep over wilde eetbare planten waarin een anoniem figuur steeds foto's plaatste van doodgewone wilde planten die overal voorkomen, met vragen naar naam en gebruik. Beetje raar om je eerst niet een beetje ergens in te verdiepen voordat je (wat onaangenaam) in een groep binnenkomt en zoveel onzinnige ruimte inneemt, Elke kritiek (opbouwend en redelijk) leidde meteen tot een storm van pro 's en contra 's met heftige argumenten. Wat is er met de beleefdheid en met omgangsvormen gebeurd, vraag ik U meneer Sonnenberg?
Soms wil ik gewoon een huisje op de hei en een jaartje geen mensen zien, lezen of horen, behalve uitgenodigd door mij hoogstpersoonlijk. Nee ik ben geen misantroop of mensenschuw figuur, maar wordt soms wel moe van botheid, domheid en vooringenomenheid.

1 opmerking:

  1. Het lijkt wel of omgangsvormen verdwenen zijn in de wereld van www. Alsof men de mens moet zien,alvorens een beetje fatsoen te kunnen opbrengenEn anoniem alles mag.

    BeantwoordenVerwijderen