zondag 18 mei 2014

Van knijnen en mooie bloempjes

Gisteren weer een iets grotere rit gemaakt na de markt. De gehele dijk af, waar veel wulkeneikapsels waren aangespoeld en het best koud was met een frisse bries over het water, weer de Grafelijkheidsduinen in en een hele poos staan kijken bij de Harmplas waar hoogzwangere Konikspaarden waren te zien een Schotse Hooglanders met de eerste jongen. De duinroosjes en viooltjes bloeien en dan is er zo'n ongelooflijk heerlijke geur in de duinen.Hier zag ik ook twee jonge konijntjes huppelen, vertederend!
 Toen de achteringang van ons bos Donkere Duinen in om snel voor het achterpad langs het refugium te kiezen en ja hoor, de eerste orchissen (ik denk brede en riet-orchissen) komen uit. Dus wordt het tijd om ritjes langs de Kanoroute te plannen voor de komende tijd. Als de temperatuur zo blijft is het wel zo aangenaam.
Via Nieuw Den Helder terug naar de stad gereden om moe maar voldaan in het zonnetje in mijn tuin neer te strijken. Ook hier is het overdonderend mooi, er bloeit nog wat fluitekruid, ik laat altijd enkele plukjes staan, en koekoeksbloemen, de daslook verliest nu zijnbloemblladjes maar het driekantig lok bloeit nog wel even door. Veel geraniums in bloei, italiaanse ossentong (ook gelukkig maar enkele planten)boterbloemen en robertskruid en stinkende gouwe om tussen de paarse dovenetel nog wat kleurspatten  te verzorgen. De overgebleven berenklauwen, een paar achterin de tuin, waar ze geen gevaar opleveren, schieten nu omhoog met beginnende bloeiknoppen, kortom het is zooooooo mooi, woeste bostuin, wat je door verwaarlozing toch creeër blijkt een rijkdom.
Nu vandaag wil ik ik de tuin blijven om morgen de eerste kanorouterit van dit jaar te plannen en er energie voor te sparen. Er is altijd wel wat te scharrelen in de tuin en ook lektuur voor in een luie stoel is er zat, vooral nadat een vriendin gisteren wat lektuur en twee komkommerplantjes bracht. 
Het leven is zoooo goed.

5 opmerkingen:

  1. Wat klinkt dat prachtig, was vast genieten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb jij een natuurschoon in de buurt. En tuin. Alles,wat de vogels en wind brengen is net zo mooi dan dat van de winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. en jij klinkt ook weer stukken beter.... liefs!

    BeantwoordenVerwijderen