vrijdag 9 mei 2014

Regenboog

Onlangs kocht ik diverse spullen met regenboogmotief, een paar sjaals, een zonnehoedje en een tasje. Niet alleen trekt me dat door de kleurigheid, maar ook voor het symbool dat het uitstraalt. Alle kleuren zijn mooi, wat je ook kunt vertalen als alle mensen hebben iets moois,welk ras, geloof, seksuele voorkeur of anderwijs dan ook. Het is in principe allemaal een waaier van  tinten  waarin we voorkomen.
Gister zag ik een stukje van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival en hoe weinig ik ook met glitters en glimmers heb, ik zie de laatste jaren een paar verheugende trends voorbijkomen; multicoloured muziek- uit allerlei stijlen en modes voortkomend, dus heel divers, de neiging om terug te gaan naar de roots- folk, C&W, ballads, het komt vaak langs en daarnaast is het wel grappig om te zien dat de landen die proberen een opzienbarende act te presenteren ook nogal eens in het transgender gebied belanden. In een kakofonie van muziek, stemmen, stijlen en performances zie je zowel foeilelijke uitschieters , als wansmaak voorbij komen naast prachtige ingetogen liedjes, mooie composities en vele soorten mensen. De vrouw met de baard, bleek een wondermooi zingende prachtig wezen met zowel uitstraling als stem en boodschap. Niet mijn favoriet, maar wel zeer vermeldenswaard. En ik zie alleen maar voordelen dat mensen in alle graderingen voorbijkomen en zich laten zien. Androgynie is iets moois, je hoeft niet persé een keuze te maken tussen twee smaken, er zijn vele nuances daartussen die ook alle bestaansrecht hebben.
Ik ben een echte vrouw, zonder borsten na twee operaties weliswaar, maar ik kan me ook heerlijk androgyn voelen, zonder mijn vrouwzijn te vergeten. Ik heb beslist mannelijke eigenschappen en interesses, zoals iedereen wel iets spiegelt van het andere geslacht en dat geeft veel kleur en verscheidenheid, mooi toch?

2 opmerkingen:

  1. Toen ik heel kort haar had,werd ik regelmatig aangesproken met "meneer"Mooi de mix van wat men noemt mannelijke en vrouwelijke eigenschappen

    BeantwoordenVerwijderen