donderdag 29 mei 2014

mensen fijnmalen en uitspugen

Net de blog http://annemieksmijmeringen.blogspot.nl/2014/05/goedemorgen-mensen-mensen-hebben-de.html van Annemiek van Deursen gelezen en boos, niet op haar, o nee, zij is de menselijke in het verhaal, maar om deze maatschappij en de politiek die dit soort zaken (ook op gebied van zorg en asielzoekers, bv) laat gebeuren en al die instanties die geen kans zien MENSEN te zien in plaats van GEVALLEN en DOSSIERS.
Nemen we dit?

19 opmerkingen:

 1. Tjonge, jonge, wat een verhaal! Idd voor die instanties zijn het dossiers en zien zij niet de mensen er achter. Je zou ze bijna dezelfde pech als hun "gevallen" toewensen opdat ze wat menselijker worden. Ik hoop dat het beoogde bedrag wordt gehaald zodat Cat en Andy van de "goede zorg" van de instanties bevrijd worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Annemiek laat zich niet voor de gek houden en diverse kranten en weekbladen hadden ook de laatste tijd reportages over het falen van de instanties waardoor mensen totaal gek gemaakt worden, ook als ze van goede wil en reputatie zijn, maar alleen maar pech hebben of verdwalen in de regels.
   Het is geen ubbeltje op zijn kant, waarin mensen soms twee autoś hebben en hun huis er tiptop uitziet terwijl ze bijna failliet gaan.

   Verwijderen
  2. Daar komt het inderdaad van, dubbeltje op zijn kant enzo en als ik het verhaal zo lees dan vind ik het hier en daar niet slim aangepakt. Maar let maar even niet op mij, ik zat mijn rotbui op iemand anders te ventileren en dat is gemeen. Daarom heb ik mijn reactie weggehaald. Hopelijk komt alles snel goed.

   Verwijderen
 3. Laten we zelf dan het verschil maken, de menselijke maat te laten zien. En niet in korte termijn successen te handelen, zoals de politiek momenteel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gun die mensen een kans, een signaal van medeleven, dus ze krijgen een tientje van me...niet van de grote hoop, wel uit een goed hart.

  Maar ik vraag me ook wat af. Wie is er voor die mensen die geen sociaal netwerk en vrienden meer hebben...helaas zijn die er ook. Niemand die een oproep doet, of die hen verdedigd als er weer eens iemand cynisch reageert.
  Kijkt men nog wel in de eigen omgeving wie daar een aardig woord, een keer een kop koffie drinken, een keer samen de tuin doen kan gebruiken? Of lopen we wat sneller met gezicht afgewend die rare persoon in de straat, die te hard pratende buur bij je ouders, en die schuchtere te stille buurtvrouw voorbij...Ik vraag het me af hoe dat voor anderen is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je hebt volkomen gelijk. Velen komen er noit meer uit en komen in een daklozencircuit terecht of gaan aan de drugs of doen een wanhoopsdaad . Daarom noemde ik er zelf ook wat andere zaken bij. In je eigen omgeving kijken en helpen heeft de voorkeur, maar niet iedereen heeft de helpers die hij/zij nodig heeft, helaas.

   Verwijderen
 5. Even getwijfeld of ik moet reageren maar ik doe het toch. Gezien mijn werk zit ik er heel dicht op en ik begrijp die schuld dan ook niet. Toeslagen worden namelijk weer berekend in het vrij te laten bedrag. Gaan je toeslagen omhoog dan gaat je vrij te laten bedrag naar beneden. Moet je terugbetalen dan wordt het vrij te laten bedrag opnieuw berekend en heb je in feiten minder inkomsten en gaat dus je vrij te laten bedrag omhoog. Er ontstaat een + onderaan de streep (als je de nieuwe en oude berekening naast elkaar legt heb je een positief verschil) het gevolg is dat er geld overblijft en kan worden terugbetaald aan de toeslagen. Dus weg schuld.

  Het is heel zuur voor deze mensen, maar hoe dan ook blijf je zelf verantwoordelijk voor de opgaven van inkomen bij de belastingdienst. Je moet zelf je toeslagen aanvragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik het zo even lees, snap ik het ook niet, maar veel mensen dus helemaal niet, dan is het geen wonder dat ze er in vallen, die kuil. Niet iedereen, zelfs vrij slimme mensen, snapt de regels.

   Verwijderen
 6. Oh, toeslagen op tijd aanvragen en wijzigingen doorgeven zal het probleem niet zijn. De belastingdienst zelf maakt problemen, door achteraf, soms na een jaar of langer zelfs, enorme bedragen terug te eisen omdat zij fout gemaakt hebben. Ik werk zelf ook in daklozenopvang en dit is één van de grote problemen die de mensen over de rand kiepen.
  Laten we nu niet doen of álle aanvragers zo dom zijn om hun papieren niet op orde te hebben, er zitten nog meer mensen tussen aanvraag doen en toeslag op de rekening krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet nog eens bij Annemiek gaan lezen want ik herinner me alleen de onbeschofte houding van de vervoerder. Als ik hier lees over toeslagen, dan moet me toch van het hart dat ik van de uitslag weinig begrijp. En ik heb t.a.v. zorgtoeslag toch zelf cursussen gegeven.

  De beste tip die ik in huis heb is: geef inkomenswijzigingen zo snel mogelijk door aan de belastingdienst. Dat voorkomt terugvorderingen enerzijds en te lage uitkeringen anderzijds. Natuurlijk maakt de belasting ook fouten maar hoe vaak overkomt iemand dat? Het is beter eerst het eigen handelen bij te stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezien. Dit was dus een andere Annemiek dan die ik ken. Vandaar :-)

   Verwijderen
 8. Was zeer onder de indruk van dit verhaal, heb Annemiek hoog staan en sta dus achter haar noodkreet. Heb direct een bedrag overgemaakt en hoop dat Cat & Andy snel uit de problemen zijn. Het is toch verschrikkelijk dat mensen die van goede wil en inzet zijn zo bedrogen uitkomen door hun vertrouwen in de mensen. Annemiek, bedankt voor je inzet en steun voor deze mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat vreselijk verdrietig voor deze mensen.
  Zoveel tegenslag kan niemand aan!
  Ik heb net een tientje overgemaakt.
  Heb er alle vertrouwen in dat dat goed terecht komt!
  Groetjes,
  Arja

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hoop dat allesd weer goed komt voor die mensen!
  zo zijn er zovelen ,en niet voor iedereen wordt een actie op touw gezet , als dat zou kunnen .....
  het begint ook met meer omzien naar elkaar , maar het is vaak ook erg tegenstijdig met zulke dingen .....
  dan hoor je heftige dingen , wordt er geld ingezameld , maar "verdwijnt "dat geld weer hier of daar .....
  ik denk dat bij veel mensen ook het vertrouwen een beetje weg is , om {financieel } te helpen , ook daar zijn zeker negatieve verhalen van bekend !

  BeantwoordenVerwijderen