donderdag 22 mei 2014

GARP

In The World according to GARP (boek en film) maakt de hoofdpersoon zich erg kwaad over auto's die als gekken door woonwijken rijden. Ik kan dat hevig invoelen, want als een auto (of motor) te hard over de gracht of de ertegen over liggende weg rijdt, krijg ik echt neigingen tot akties  als vinger naar voorhoofd en schelden. Heeft weinig zin, want meestal is de dader allang uit zicht dan. Maar vanmorgen postte ik in de binnenstad een brief en uit de zijstraat van de winkelstraat dook opeens een auto op topsnelheid op, die met gierende banden de bocht nam en even verderop weer een bocht doorgilde. Mijn hart zat bovenin mijn keel! Ik wees nu wel naar mijn voorhoofd en riep; EIKEL, waarop een passerende man zei; acute hersenbloeding zeker, over de auto. Een wat minder geslaagde opmerking, maar wel begrijpelijk. Nu, een half uur later, zit mijn adrenaline gehalte nog zwaat boven normaal. Dan ga je even stemmen en een brief posten in de vroegte.
Enfin, thee en stilte is dan het medicijn.
Het waait enorm dus geen ritjes, wel kijken of het aangenaam is in de tuin en anders maar binnen. Verveling is een woord dat hier niet voorkomt.
Lektuur, lijstjes, prutsden aan pc of tablet, opruimaktietjes, tuinklusjes, ach een mens hoeft  zich nooit emptiehanded te voelen. .

3 opmerkingen:

  1. Boek en film ken ik. Zo'n halve zool zouden ze verplicht een paar dagen naar video's van ongelukken moeten laten kijken. Dat zal hem leren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En levensgevaarlijk,die snelheidsduivels.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat aspect uit Garp ben ik totaal vergeten (wel een fantastisch boek). Maar net als jij kan ik hevig verontwaardigd en boos worden over idioten in het verkeer. Hier in Italië is het helaas ook bonton om te racen. Hoop dat je inmiddels weer terug bent bij Zennnn

    BeantwoordenVerwijderen