maandag 7 april 2014

Dorst

Als ik lichamelijk dorst heb, stil ik die met thee of water. Een af en toe een versgeperst sapje, een smoothie en vaak eigengebrouwen  soep. Geen frisdranken ofzo en niets waar alcohol in zit, want drank en ik vinden elkaar te aardig en gaan prompt een symbiose aan die voor mij niet gezond is. Nee, water is een heerlijke drank. Soms gooi ik er schijfjes sinaasappel, citroen of aarbei in, maar vervelen doet water mij nooit.
Geestelijke dorst is een ander verhaal, ik ben een verslaafde; aan kennis en letters. Maar daar richt ik geen kwaad mee aan. Ik heb nog steeds vele aha momenten als ik lees, of het nu op internet, in lektuur of boeken is. En ik heb er verdraaid veel plezier van.
Vlasje en boeken en stapels lektuur (kranten, tijdschriften, maandbladen, weekbladen) en inmiddels ook haar tablet meestal bij de hand, is een gegeven feit.
Vaak verbazen mensen zich over het feit dat ik over veel onderwerpen veel kennis bezit, maar dat is geen wonder bij zo 'n lettervreetster met een zeer brede belangstelling. Lezen heeft me veel gebracht, me vermaakt, me kennis aangereikt, me verbaasd, laten lachen en huilen en daar voel ik me heel rijk mee. Daardoor verveel ik me ook nooit. Het is wel eens frusterend om je te realiseren hoeveel je nog niet hebt gelezen dat het wel verdient en hoeveel kennis er om de hoek ligt te wachten, maar volledig wil en kan ik niet zijn, Het is goed genoeg, al ga ik lustig verder.

2 opmerkingen:

  1. Wat een herkenning. Ik kon vroeger door de bieb lopen met de gedachte "Als ik gepensioneerd ben,ga ik dit allemaal lezen. Dan heb ik alle tijd". Die gedachte is aardig aan het uitkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben het eens met Izerina, ook bij mij veel herkenning. Door veel te lezen gaat een wereld of beter gezegd de wereld voor je open. marja

    BeantwoordenVerwijderen