maandag 21 april 2014

De andere twee monniken

In dit klooster wonen nog twee monniken. De Boeddha himself; Koekie,
10 kilo en wat een gelukskat is hij. Zwervend aan het overleven tot hij hier met een vuurwerknal binnenkwam en nooit meer wegging. Imposant postuur met een echte boeddhabuik en zo pleasing tegen mensen en vooral mij. Zijn enige minpunt is zijn alomaanwezigheid. Er springt nogal wat op schoot als Koekie bij je komt en dat wil hij nou juist zo graag.
De eenzame monnik Slowie, deense immigrante en in een stal geboren, heeft meer issues. De wereld was vroeger niet zo lief voor haar en daardoor heeft ze een stevige verlatingsangst ontwikkeld. Enorm lief tegen mij, honden en andere mensen, maar de andere katten en de wereld in het algemeen, daar voelt ze zich niet veilig bij. Zij hangt het liefst in de nek van vrouwtje rond, dat is haar safehouse. Een dametje, maar wel met karakter.
Het is een vrolijk kattenhuis, we hebben het goed  en zijn blij met elkaar.
We doen samen aan yoga, delen maaltijden en liefde en hebben zo onze rituelen. 

7 opmerkingen:

 1. Mooie foto's. Lieve snoetjes. Dat jullie nog veel fijne dagen mogen hebben met elkaar. Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke katten heb je en heerlijk dat ze een fijn thuis hebben .Hier een inimienie Cypertje ,uit het asiel geplukt zo'n 4jaar geleden En zonder gebruiksaanwijzing helaas haha.Maar ook geen best leven gehad blijkbaar en wat kost vertrouwen winnen veel tijd.Maar ze is ons allesje !
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke commune vormen jullie. Leuk te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WAt een heerlijk stel heb jij. Ze wisten wel,waar ze binnen moesten lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha, wat leuk! Ieder zijn eigen dingetjes!
  Leuk geschreven weer!
  Rinske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. onze asielkater is nu 10 maanden bij ons en aangezien hij nog een kitten was toen hij hier kwam wonen op een leeftijd waarin het woordje zen maar een korte periode de maatstaf is, het grootste gedeelte van de dag bestaat uit het rennen van het keukenraam naar het raam van de woonkamer, want je moet als de enige man in huis toch wel alles in de gaten houden , de buurvrouw en haar zoon die hem geweldig vinden, hun katten die wel los naar buiten mogen, de andere buurkatten en honden, de vogeltjes in de tuin, pffff een zware baan hoor je huis bewaken

  BeantwoordenVerwijderen