vrijdag 21 maart 2014

Wonderen zijn de wereld nog niet uit

Terwijl de economie, het kapitalisme, de olievoorraden en de geloofwaardigheid van de politiek een downwaartse spiraal hebben ingezet, neemt mijn herstel juist  meer opwaartse beweging aan.
Het was te winderig voor een fietslesje aan mijzelf, maar voor de tuin was het perfect. Van de week was ik al pittig in de weer, maar nu..... Het hokkie is vrijwel schoon en opgeruimd en gebruiksklaar. Ik ben al begonnen met de werkbladen vol met (lege) bakken en kweekkasjes te zetten en ik hoop dit weekend mijn eerste zaaisels in het zonnetje te zetten. Ok, er moet nog wel wat; een zijde  moet nog opgeruimd, maar dat is maar een smal strookje, dat niet veel zooi herbergt. Een oude kast, heb ik maar met rust gelaten, want die kreunt al van instortingsneigingen als je er naar kijkt (misschien kan iemand dat eens samen met mij doen) en de potten buiten moeten nog verder gesorteerd en weggedaan of terug geplaatst als reserves en voor grotere planten straks. Dan is het erf aan de beurt, waar de potten met kruiden en andere groeisels wel eens flink ververst en vernieuwd mogen worden en alles opnieuw geschikt terwijl er ook lekker geveegd en gewied mag worden voor het net. en dan verder de tuin door, richting garage, die ook wel een opruimbeurt kan gebruiken, maar voorlopig heb ik ruimte voor wat er staat en moet staan, dus dat is niet urgent. Nu is het tijd voor zomerpret en de bijbehorende tuingeneugten.
Ik lever echt een slag, want wat ik de afgelopen tijd heb gepresteerd, kon ik vorige jaren in een heel seizoen niet voor elkaar krijgen en het moet nog april worden!.Ik ben zo trots als een pauw en zo blij als een klein kind en zo heppie als een mier met een honingraat.
Kijk dat is mijn manier om het leven leuk en de moeite waard te maken, het kost weinig , is mijn eigen revalidatie en misschien oogst ik ook nog eens eigen groentes, straks. Stilte, rust, niemand nodig en  tevredenheid met scheppen tegelijk!.

6 opmerkingen: