vrijdag 7 maart 2014

Op en af

Ben nog niet waar ik hoopte te zijn. De buik is rustig, maar het lichaam is nog roerig. De aardappelzetmeelproef ijlt lang na. Het klonk zo natuurlijk, maar ik moetblij zijn met wat ik heb, en niet proberen om er nog meer uit te halen, door dingen te doen, die het wankele evenwicht van mijn fysiek kunnen verstoren.
Ik ga door met kleine tuinklussen, papieropruimen en wat mijn handen vinden.
Mooi weer, en alle redenen om van het leven te genieten.

7 opmerkingen:

 1. Wat een impact he! Maar het is toch logisch dat je af en toe iets probeert? Je eerdere 'probeersel' na het lezen van broodbuik was enorm succesvol, dus zo vreemd is het niet als je verder wil uitproberen. Doe lekker rustig aan nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou het halve theelepeltje dat echt hebben veroorzaakt? Normaal heb ik nooit last van mijn darmen maar vorig weekend plotseling enorme diaree en dat werkte ook nog 5 dagen na. Wat ik dan niet snap is dat ik dan leeg ben weinig eet en 1,5 kilo aankom. Is er ondertussen wel weer af zonder dat ik verder iets bijzonders doe maar begrijpen doe ik het niet.
  Ik neem 2x per week op vastendagen 2x half theel. aardappelzetmeel en het helpt me prima tegen trekgevoel, verder drink ik er veel groene thee bij, en ben sinds begin januari 4 kilo afgevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het kan niet anders, ik heb een zeer gevoelig darmstelsel met mijn colitis, maar ik sliep meteen slecht, was ongeconcentreerd, onrustig, niet een beetje winderig, darmkrampen, trek in zoet dus behoorlijk van de leg, na slechts 4 dagen een half theelepeltje.

   Verwijderen
  2. Dan reageer je kennelijk precies andersom dan beschreven, ik slaap er juist beter van en droom ook meer. Bij jou net zoiets als kinderen met ADHD etiket die ritalin krijgen en alleen maar drukker worden.

   Verwijderen
  3. Gebeurt me vaker...... Mijn lijf trekt zich weinig van bijsluiters en gemiddelden aan.

   Verwijderen
 3. Het leek zo onschuldig,dat beetje aardappelzetmeel.Vooral ook omdat het enige beschreven nadeel winderigheid was. Soms reageert je lichaam verrassend. Dat merkte ik aan de damp van de e-smoker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik merk vaak dat als ik iets heel gewoons eet van de super, ik er meteen last van krijg, omdat ik al 2 jaar puur alleen van de natuurwinkels eet. Zondig ik maar een beetje, gaat het direct mis met de darmen, evenzo mijn dochter. Het lijkt wel of de darmen door al dat ontgiften gewoon niks meer pikken wat bewerkt is.

  Groeten Marianne
  Consuminderen met Marianne.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen