maandag 31 maart 2014

Luieren

Gister had de zon wat ,moeite met doorkomen en daarna was er door sluierbewolking al snel een tulen gordijntje voor de zon. Maar het was aangenaam warm en de wind was heel zacht, dus zalig weer voor een ritje. Ik trok richting Huisduinerpolder, omdat kennissen van mij daar naast het Kerkhoflaantje een moestuin hebben. En ja ze waren er druk aan het werk. Heerlijk om al dat groene dat al groeit te bewonderen en ook het kasje vol beloftes te bekijken. Ik kreeg een eigen opgekweekt dragonplantje mee. Daarna een rondrit over het kerkhof, waar ik graag kom vanwege de rust en het groen, en verder naar Huisduinen waarna ik de route onder de dijk naar Oud Den Helder nam, omdat er zoveel speenkruid, madeliefjes, paardenbloemen en vogels te zien zijn. Langs mijn vroeger ouderlijk huis gereden en toen met een boog terug naar huis. Het was een lekker voorproefje op de komende zomerritten.
In de tuin niet echt gewerkt, maar vooral gelezen en geluiwammest , dat is ook prima.
Het was een heerlijke zondag.
Voor vandaag staat in elk geval de grote en definitieve slag met de plastic potten op de agenda, want ik wil Opruimen en Overzicht, dat heb ik gewoon nodig op het moment.
Het hokkie wordt dagelijks bezocht om zaaisels te verzorgen en inspecteren en uit te breiden. De tuinkers is al bijna knipklaar, dus de volgende portie kan ingezaaid. En bij vele zaden zijn  al tekenen van leven te bespeuren. O wat is dat toch een genoegen!
Ik lees op diverse blogs over verlies en verdriet, ja die tegenstelling kan er groot zijn op het moment. Juist daarom geniet ik me suf, want de vergankelijkheid is om de hoek.

2 opmerkingen:

  1. Ook hier had de zon moeite met de hoge sluierbewolking. Toch zijn we veel buiten geweest. Wat een zalige maand hebben we achter de rug. Sterkte met de potjesslag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan me zo verbazen over de groeikracht in de natuur. Op de wonderlijkste plaatsen groeit ineens een paar grassprietjes of ander schoons.

    BeantwoordenVerwijderen