dinsdag 18 februari 2014

Soooooooooooooooo!!!!!!!!!!!

Wat een sensationele 10 km. Bob de Jong die een teleurstellende maar redelijke tijd neerzetten, uiteindelijk goed voor brons.
En dan komt Jorrit Bergsma met zijn olijke snuit( ik zie hem zo op de Kameleon varen....) en rijdt een verbluffende tijd , in de loop van zijn race met schijnbaar gemak versnellend en versnellend. Echt een Zengebeuren. En dan moet Sven, gebeten als hij is om het verspeelde goud van Vancouver, voor een keer totaal uit ons en zijn  geheugen te wissen. Hij rijdt prima op schema, iets sneller dan Bergsma, maar waar die versnelde, zie je dat Sven dat niet kan, hij verliest per ronde op diens tijd en is uiteindelijk de tweede , dus zilver, naast het Goud van Jorrit.
 Hij feliciteert deze meteen, wat gemeend is, maar o wat heeft hij er de pest in en later blijkt dat hij al tijden last van zijn rug heeft (hij wilde er niet eerder over praten) wat hem verhinderde het uiterste uit hemzelf te kunnen halen. Hij houdt zich groot, maar je kunt zijn teleurstelling eraf scheppen. Hier leefde hij 4 jaar naar toe,  hier zette hij alles voor opzij. Wat voor de een een winnende medaille kan zijn, is voor hem een verliezende, hoewel het zilver is en blijft.
Als ik een nagelbijtster was geweest, had ik nu geen vingers meer gehad.

2 opmerkingen:

  1. Haha geweldig stukje! Ik zie Jorrit ook al zo op de kameleon varen : ) Maarreh... spannend was het zeker, topsport gewoon!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook gekeken. Zo spannend.Ik was benieuwd hoe Sven Kramer zou rijden. Alle aandacht ging ook naar hem uit. Het echt sensationeel. De rit van alle drie.

    Maar wat ik jammer vond is dat de aandacht toch wel veel naar Sven ging, ipv Jorrit. Hij won tenslotte goud in een verbluffende tijd. Echt verdiend!

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen