zondag 5 januari 2014

Zevende hemel

Oei, toch , wat een heerlijk ontwaken uit mijn stiltetijd; ik ontdek Jeff Forster, een advaithameester, die omschrijft wat ik zelf ontdek. Omdat ik weet hoe moeilijk het onder woorden te brengen is, de non-dualiteit, ben ik zo blij met zijn boek Een buitengewone afwezigheid, dat daar een zeer geslaagde poging toe doet. Het weten van het een-zijn van alles , de niet-afgescheidenheid, het is iets wat in Tao, Zen, Hindoesisme, Soefi en Boeddhisme en zelfs in sommige interpretaties van het Christendom terug te vinden is. Verlichting? Duidelijkheid? Antwoord? Volgens mij is het meer Weten en Voelen, geen geloof in elk geval, het is nog groter. Nou ja, ik voel me heel ruim sinds dit steeds meer mijn werklijkheid wordt, en dat is geweldig!

Vanmorgen werd ik verrast met een extra lange uitzending van mijn geliefde Vroege Vogels, hetgeen standaard wordt in 2014, hoera!!
Via mijn nieuwe mediapakket zag ik al "Eeuwige Moes"een docu op Doc24, die ik al eerder zag, maar die indruk blijft maken. Het gaat over het Oerakkerinitiatief van Ruurd Walrecht. Ruurd ken ik al meer dan 40 jaar en zag hem zijn eerste schreden op het plantenpad zetten. De Oerakker, zijn initiatief, was een groot tuinprojekt, drijvend op vrijwilligers waarbij allerlei oude zaden en rassen weer geteeld werden met voornamelijk als doel behoud en bewaren van deze oerrassen. Het wwas altijd een strijd om met de overheden samen te werken en om genoeg geld te genereren en uiteindelijk gooide Ruurd de handdoek in de ring en vertrok voor iedreeen onverwacht naar Noorwegen, waar hij opnieuw en alleen voor zichzelf opnieuw begon. De docu brengt ook een aantal medewerkers in beeld, uiterst bijzondere mensen die lichtelijk ontheemd achterbleven na de verdwijntruc van Ruurd.
Ook genoot ik van prachtige blues en jazzmuziek en een mooi popdocu. Ik kijk niet echt meer, maar kwalitatief veel bevredigender.

Ook merk ik dat ik veel zin in opruimen en schoonmaken heb. Ruimte in hoofd en hart willen vertaald worden kennelijk. Niet vervelend!
Allemaal dingen om heel blij van te worden.

3 opmerkingen: